Manchester City kan na winst op Leicester achtervolgen

21 december 2019, 20:24   Bijgewerkt: 21 december 2019, 21:01

Manchester City heeft in de absolute topper tegen Leicester City zaterdagavond gedaan wat het moest doen: ondanks een snelle achterstand was de ploeg van Pep Guardiola heer en meester met een enorm veldoverwicht in het Etihad Stadium. Via Riyad Mahrez, Ilkay Gündogan en Gabriel Jesus werd er gewonnen en de achtervolging op Leicester (en Liverpool) ingezet. 

Met ruim zeventig procent balbezit en Leicester City volledig terug op eigen helft gedrongen, had Guardiola ongetwijfeld de start van de wedstrijd die hij wilde. Manchester City was dominant in de kraker, maar zag ook dat de bezoekers in de counter levensgevaarlijk waren. Na een eerste waarschuwing kwam er wederom een knappe uitbraak van Leicester: Vardy - nog altijd in bloedvorm - werd in de diepte gestuurd, leek de bal net te ver voor zich uit te spelen, maar lobde de bal vervolgens nog knap over de uitkomende Ederson heen (0-1).

Hoewel de uitbraken van Leicester levensgevaarlijk waren, was het bijna onmogelijk dat de bezoekers die voorsprong tot de rust overeind zouden houden. Guardiola liet zijn elftal ultra-aanvallend spelen, al had het wel de nodige mazzel nodig om gelijk te komen. Voormalig Leicester-speler Riyad Mahrez kwam na een half uur naar binnen vanaf de zijkant en schoot van buiten het zestienmetergebied laag in. Omdat de bal van richting werd veranderd, was Kasper Schmeichel kansloos en de stand daarmee weer in evenwicht.

Niet veel later werd Raheem Sterling door Ricardo Pereira aangetikt op zijn voet in het zestienmetergebied en werd er een meer dan terechte penalty gegeven. Gündogan schoot hard en laag binnen in de rechterhoek en zette City gezien het spelbeeld terecht op voorsprong: 2-1. Het was aan Schmeichel - die ook erg dicht bij de pingel zat - te danken dat de voorsprong na de pauze niet snel verder uitliep. De goalie hield tot twee keer toe Mahrez op knappe wijze van zijn tweede goal van de avond af.

Pas toen Kevin de Bruyne na een kleine zeventig minuten met een heerlijke individuele actie de Leicester-verdediging aftroefde en met een harde lage voorzet kwam, kon Gabriel Jesus de doelman van de bezoekers wél verslaan. Hij tikte binnen bij de tweede paal namens Manchester City en zorgde ervoor dat het grote verschil op het veld ook werd uitgedrukt in de score. Bovendien was het eindelijk weer eens een doelpunt in eigen huis voor de Braziliaanse spits, die zijn vijftien goals daarvoor op vreemde bodem had gemaakt.

Door de verdiende overwinning staat Manchester City weer op één punt van het verrassende Leicester, dat voor het eerst sinds 5 oktober dertien officiële won en alleen tegen Norwich City (2-2) vorige week punten liet liggen in de Premier League. Dat doet het op bezoek bij Manchester City weer, dat daardoor tijdens de feestdagen in december weer op de tweede plek achter koploper Liverpool kan komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen