RB Leipzig Herbstmeister, weer heldenrol Zirkzee en zege Bosz

21 december 2019, 17:29   Bijgewerkt: 21 december 2019, 17:39

RB Leipzig heeft zich gekroond tot Herbstmeister van de Bundesliga. Makkelijk ging het niet in eigen huis tegen FC Augsburg, maar dankzij Patrick Schick werd er wel gewonnen. Voor Joshua Zirkzee was er opnieuw een heldenrol, door wederom met zijn eerste balcontact beslissend te zijn voor Bayern München. Peter Bosz won met een man minder in blessuretijd en bij Werder Bremen gaat de forse crisis door, want ook de degradatiekraker tegen 1. FC Köln werd verloren.

{image[338832][right-half][]}RB Leipzig – FC Augsburg 3-1

Na de moeizame remise tegen Borussia Dortmund had RB Leizpig een zware middag in eigen huis tegen het lastige FC Augsburg. Een goal van Timo Werner werd afgekeurd en aan de andere kant zorgde Florian Niederlechner voor de openingstreffer namens de bezoekers (0-1). De formatie van Julian Nagelsmann ging vol in jacht om te winnen en zich te kronen tot Herbstmeister. Konrad Laimer zorgde na een kleine zeventig minuten voor de meer dan terechte gelijkmaker, gevolgd door een winnende kopbal van Patrick Schick uit een corner. Net als tegen Dortmund maakte hij een cruciale treffer voor Leipzig, dat met de titel hHerbstmeister werd beloond voor zeventig minuten stormen tegen Augsburg. Yussuf Poulsen bepaalde de eindstand op 3-1.

Bayern München – VfL Wolfsburg 2-0

Met nog zeven minuten te gaan, kwam Joshua Zirkzee binnen de lijnen voor Philippe Coutinho. Midweeks had hij tegen SC Freiburg na een minuut de winnende gescoord en ook tegen VfL Wolfsburg – bij wie de grieperige Weghorst vlak voor Zirkzee binnen de lijnen was gekomen – was de achttienjarige Nederlander de gevierde man. Een voorzet vanaf rechts kwam voor zijn voeten en hij schoot de bal laag en hard raak (1-0). Toen Wolfsburg meer ging aanvallen profiteerde Serge Gnabry van de ruimte en besliste het duel.

FSV Mainz 05 – Bayer Leverkusen 0-1

Peter Bosz zag drie (!) doelpunten afgekeurd worden op bezoek bij 1. FSV Mainz en na de tweede, die werd afgekeurd vanwege hands, ging het mis voor de Nederlandse coach toen Wendell met zijn tweede gele kaart naar de kant werd gestuurd. Alarmfase één, maar het kwam toch nog goed. In blessuretijd maakte Lucas Alario een treffer die níet werd afgekeurd en bezorgde Bosz drie uiterst kostbare punten.