'Herstel van Blind-blessure duurt normaliter drie tot zes maanden'

21 december 2019, 17:03

Ajacied Daley Blind ligt voorlopig uit de roulatie bij Ajax. Bij de verdediger werd geconstateerd dat hij met een hartspierontsteking kampt en dat herstel duurt in de regel enkele maanden. Volgens cardioloog Otto Kamp kan het zo'n drie tot wel zes maanden duren en kan het gevaarlijk zijn om te vroeg te beginnen met het herstel.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Meestal wordt de ontsteking veroorzaakt door een virus of bacterie, maar het kan ook een lichamelijke reactie zijn", legt Kamp uit tegenover de ochtendkrant. "Bij de ontsteking zijn er drie mogelijke uitkomsten, namelijk een volledig herstel, een kleine beschadiging of progressieve schade. Dan gaat de hartfunctie achteruit en dus vermindert de knijpkracht van het orgaan."

Lees ookAjax geeft duidelijkheid: hartspierontsteking bij duizelige Blind

Het nemen van voldoende rust is een van de belangrijkste elementen voor het herstel van Blind. "Een virusontsteking kan namelijk uitbreiden door de inspanning van het sporten. Het herstel duurt meestal drie tot zes maanden", aldus Kamp. Blind reist in elk geval niet mee naar het trainingskamp van Ajax in Qatar en zal vermoedelijk dus nog langer out zijn bij de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen