Ondanks negen ton verlies geen paniek bij Heerenveen-directeur

21 december 2019, 16:25

SC Heerenveen leed in het boekjaar 2018/2019 ruim negen ton verlies, maar algemeen directeur Cees Roozemond wanhoopt niet. Hij is van mening dat de Friezen 'een enorme uitdaging' hebben, maar van zorgen is nog geen sprake.

Dat stelt hij in gesprek met Leeuwarder Courant. Volgens Roozemond is Heerenveen nog steeds een gezonde club, maar is de boodschap van de rode cijfers duidelijk. "Dat we een enorme uitdaging hebben. Maar dat is niet onbekend. We wisten al dat we over het boekjaar 2018/2019 een groot operationeel verlies zouden lijden. Dat verlies is de afgelopen jaren ontstaan. Het is makkelijker om op dit punt te komen, dan om de tendens te keren. Laat ik vooropstellen: de cijfers verdienen absoluut aandacht. Maar we hebben geen zorgen over de liquiditeit."

De club is nog altijd naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. GroenLeven trok namelijk in juni de stekker uit de samenwerking, maar een half jaar later is er nog geen grote sponsornaam te zien rondom het Abe Lenstra Stadion. Ook hier is Roozemond hoopvol. "Het wordt steeds spannender. Ik ga geen datum of termijn noemen, maar we voeren heel concrete gesprekken. Laten we hopen dat het snel rondkomt. We hebben hard een hoofdsponsor nodig. Het zou een mooi kerstcadeau zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen