Grim tevreden over goede reeks RKC: "Ook vanuit onze filosofie"

20 december 2019, 23:19   Bijgewerkt: 20 december 2019, 23:53

RKC won vrijdagavond knap met 3-0 van FC Twente en daar was niks op aan te dingen. De ploeg van Fred Grim speelde bij vlagen uitstekend verzorgd voetbal en liet het publiek in Waalwijk zo af en toe genieten. Grim was blij met het vertoonde spel en ziet dat zijn ploeg groeit. "Zo gaan we lekker de kerstdagen in", zei hij na afloop.

"Wij hebben een prima avond gehad, met ook goed voetbal", sprak Grim tegenover FOX Sports. RKC kwam al in de eerste helft op voorsprong en breidde deze in de tweede helft verder uit. De Waalwijkers speelden frivool en lieten de Tukkers kansloos achter. "Vanuit onze filosofie hebben we goede goals gemaakt. We zetten goed druk op hun helft. De overwinning was dan ook heel verdiend."

RKC behaalde tien punten in de laatste zeven wedstrijden en dat is bijna het complete puntenaantal tot nu toe, namelijk elf in totaal. "We zitten in een goede flow", zei ook Grim. "Als we vorige week (3-2 verlies tegen Fortuna, red) ook nog een resultaat hadden gehaald, was het helemaal mooi. Vooral de manier van voetballen stemt mij tot tevredenheid."

Na de winterstop treft de ploeg directe concurrenten in ADO Den Haag en VVV-Venlo. "Dat is een heel interessant programma. De winterstop komt ook wel op een goed moment, want ik weet dat sommige spelers op hun tenen lopen. We gaan nu even ontspannen en genieten. Na de jaarwisseling pakken we het weer op", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen