AS Roma zonder Kluivert eenvoudig langs kwakkelend Fiorentina

20 december 2019, 22:49

AS Roma heeft een ruime zege geboekt op Fiorentina. Het kwam al binnen twintig minuten op een 0-2 voorsprong door mooie goals van Edin Dzeko en Aleksander Kolarov. Fiorentina kwam nog voor rust terug, maar de Romeinen liepen in de tweede helft vrij eenvoudig uit naar een 1-4 zege. Hierdoor staat de ploeg van Justin Kluivert – die zelf overigens nog geblesseerd is – op de vierde plek en doet het volop mee voor de Champions League-plaatsen.

Zonder de nog altijd geblesseerde Justin Kluivert begon AS Roma uitstekend aan de wedstrijd, want al na twintig minuten spelen stond het op een knappe 0-2 voorsprong. Na een klein kwartier spelen maakte Dzeko de openingstreffer. De Bosnische spits stond aan het einde van een uitstekende Romeinse aanval en tikte bij de eerste paal binnen. Een kleine vijf minuten later verdubbelde Kolarov de score op werkelijk schitterende wijze. De linksback ging achter een vrij trap staan en schoot deze geweldig in de kruising.

Nog voor de rust kwam Fiorentina wel terug in de wedstrijd. Milan Badelj dook op in de zestien van Roma en schoot met een lage schuiver de aansluitingstreffer tegen de touwen. In de tweede helft ging La Viola op zoek naar de gelijkmaker en nam het daarin ook de nodige risico, waardoor er in de counter de nodige ruimtes ontstonden voor de Romeinen. Lorenzo Pellgrini en Nicolas Zaniolo wisten hier wel raad mee en zorgden voor de 1-3 en 1-4. Vlak voor tijd raakte de thuisploeg nog de lat, maar verder dan dat kwam het niet.

Roma nestelt zich door de overwinning stevig in de top vier van de Serie A. De ploeg van Paulo Fonseca zit in een goede flow en heeft in de laatste zeven wedstrijden niet meer verloren. Het komt nu in ieder geval voor even op één punt van stadgenoot Lazio Roma, terwijl de achterstand op koploper Juventus zeven punten is.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!