Spektakel FC Volendam en De Graafschap in evenwicht

20 december 2019, 21:58   Bijgewerkt: 20 december 2019, 22:03

De Volendamse zegereeks van acht competitiewedstrijden is ten einde. Deze reeks leverde Volendam vorige week nog de tweede periodetitel op, maar vanavond eindigde het spektakelstuk tegen De Graafschap gelijk in 3-3. Jong Ajax komt (voorlopig) op gelijke hoogte met lijstaanvoerder Cambuur na de 2-0 zege tegen TOP Oss. Ook Go Ahead Eagles heeft goede zaken gedaan, zij wonnen met 0-3 bij Jong Utrecht en behoudt zo enigszins de aansluiting met de bovenste ploegen.

FC Volendam – De Graafschap 3-3

Exact een week na het binnenslepen van de tweede periode kon Volendam zich wederom opmaken voor een cruciale wedstrijd. Het affiche tegen De Graafschap was een duel tussen de nummers drie en vier van de competitie. Beide ploegen stonden op 36 punten met een achterstand van zes punten op koploper Cambuur en drie punten op runner-up Jong Ajax.

Volendam had in de eerste helft een licht speloverwicht, wat na een kwartier ook resulteerde in een voorsprong. Jari Vlak produceerde een knap afstandsschot in de verre hoek. Daryl van Mieghem deed later wat terug door te profiteren van het passieve verdedigen bij Volendam. Met een half uur op de klok zette Gijs Smal Volendam weer op voorsprong door een rebound binnen te lopen. Ook nu toonde De Graafschap veerkracht en kwam via Mohamed Hamdaoui wederom op gelijke hoogte. De buitenspeler omspeelde twee man en schoot overtuigend raak.

Dat goede gevoel namen de Superboeren mee naar de tweede helft, want na exact een uur kopte Ralf Seuntjens bij de tweede paal De Graafschap voor het eerst naar een voorsprong. Toen was het aan Volendam om terug te komen van een achterstand. Dat lukte zes minuten voor tijd door een afdraaiend afstandsschot van Francesco Antonucci. Beide ploegen pakken een punt en zien het gat met de nummer twee groter worden. Zondag wordt duidelijk of ook Cambuur het gat kan vergroten.

Jong Ajax – TOP Oss 2-0

In de wetenschap dat Cambuur zondag pas in actie komt, kon Jong Ajax in punten gelijk komen met de ploeg uit Leeuwarden. De beloftenploeg van Mitchell van der Gaag won vorige week de kraker van Cambuur en treft met TOP Oss een laagvlieger uit de Eerste Divisie; de Ossenaren zijn terug te vinden op plek achttien. In het eerste bedrijf was het grote verschil op de ranglijst niet terug te zien op het veld. Jong Ajax zag een corner voor de lijn van TOP Oss weggehaald worden, maar verder had het moeite om grote kansen te creëren. Kort voor rust zorgde één prachtige actie van Brian Brobbey dan toch voor de 1-0. Met een technisch vaardige aanname passeerde bij de doelman en schoof kalm binnen. Het spelbeeld na rust veranderde nauwelijks, de stand deed dat wel. In de 76e minuut zorgde Naci Ünüvar met zijn eerste doelpunt in Jong Ajax voor de 2-0. Daarmee heeft Jong Ajax negentien punten gepakt in de laatste zeven wedstrijden.

Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles 0-3

De wedstrijd tussen Jong Utrecht en Go Ahead Eagles was op voorhand een duel der subtoppers. Zij stonden respectievelijk op plek acht en zes. De ploeg uit Deventer is al zeventien officiële wedstrijden (inclusief beker) ongeslagen. Daar zaten echter maar vijf competitieoverwinningen tussen en dus mag het zich gedeeld koploper der gelijke spelen noemen. Afgelopen dinsdag stuntte de ploeg van Jack de Gier door in de beker met 2-5 te winnen bij FC Twente. Daarmee ging het in de wedstrijd met Jong Utrecht vrolijk verder. De Amerikaan Maël Corboz verschafte zijn ploeg met twee doelpunten een comfortabele ruststand van 0-2. Eenmaal kreeg hij de bal wat gelukkig voor zijn voeten en andermaal schoot hij het leder strak in de korte kruising vanaf de zestien meter. Diep in de tweede helft zorgde rechtsback Jenthe Mertens voor de absolute beslissing. Hij trok naar binnen en verschalkte doelman Fabian de Keijzer en zo eindigde de wedstrijd is 0-3.

Overige uitslagen

Almere City – Roda JC 2-0

FC Den Bosch – Jong PSV 2-1

FC Eindhoven – NEC 1-4

MVV – Helmond Sport 4-1

Resterend programma

NAC Breda - FC Dordrecht (zaterdag 19:45)

Excelsior – Cambuur (zondag 14:30)

Telstar – Jong AZ (zondag 14:30)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen