De Boeck beschuldigt Meeuwis van racisme in periode bij VVV

20 december 2019, 20:00

Glen de Boeck beweert dat in zijn periode bij VVV-Venlo sprake was van racisme. De oud-trainer van de Venlonaren beschuldigt Marcel Meeuwis, in 2011 de aanvoerder, van discriminatie. Volgens de 39-jarige Meeuwis is dat volslagen onzin. "Schandalig dat iemand zulke leugens durft te vertellen", reageert hij.

De Nigeriaanse spelers Alexander Emenike, Uche Nwofor, Ahmed Musa en Michael Uchebo zouden slachtoffer zijn geweest van racisme in de toenmalige spelersgroep van VVV. "De Nigerianen zeiden me dat een bepaalde speler, dat was mijn kapitein van dat moment, hen discrimineerde en spelers tegen hen opzetten", aldus De Boeck bij het Belgische Play Sports. "En dat ze dat niet meer konden hebben. Toen heb ik mijn captain geroepen en tegen hem gezegd: "Wat heeft u hier op te zeggen?" En hij zei: "Als er vanavond één Nigeriaan op het veld komt, wordt er niet gevoetbald. Echt waar. Ik wist niet wat ik hoorde."

Dit zou zijn gebeurd in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Voor dat duel stelde De Boeck twee Nigerianen op. Hij suggereert dat een aantal spelers het vervolgens moedwillig liet lopen. "Echt waar, er waren twee, drie spelers die het gewoon lieten lopen. Omdat die Nigerianen in de ploeg stonden", aldus De Boeck, die een dag later vertrok uit De Koel.

Reactie Meeuwis

Aan Het Laatste Nieuws geeft Meeuwis een reactie op het verhaal van zijn voormalig trainer. "Dit zegt meer over hem dan over mij. Deze man heeft een erg slecht geheugen. Het enige wat klopt aan zijn verhaal, is dat de Nigeriaanse spelers destijds niet zo goed in de groep lagen. Ze voelden zich niet echt thuis. Dat had helemaal niets met racisme te maken, wél met het feit dat die jongens zich vaak afzonderden van de rest van de groep. Na trainingen, na wedstrijden, op sponsorbijeenkomsten: ze waren altijd als eerste weg. Ze spraken vrijwel alleen met elkaar."

Meeuwis is dan ook woedend op De Boeck. "Als dat probleem werkelijk zo heftig is als hij zegt, waarom ging het daarna dan beter (na het vertrek van De Boeck, red.)? Dat ik nu door zo'n koekenbakker word beschuldigd van racisme, maakt me heel boos. Ik heb in mijn carrière met tal van nationaliteiten en kleuren gespeeld. Nooit een probleem gehad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen