ADO-trainer Heesen: "Ajax in mindere periode, wordt open duel"

20 december 2019, 17:16

ADO Den Haag kent donkere dagen zo voor de kerst. Eerst was daar het opstappen van Alfons Groenendijk, toen was daar het incident met assistent-trainer Edwin de Graaf, waarna [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360800/ado-den-haag-ontslaat-van-as-jansma-keert-terug/,_blank,technisch directeur] Jeffry van As ook nog op non-actief wed gesteld. Niet alleen op bestuurlijk niveau gaat het niet zoals het moet voor ADO, de ploeg staat op de voorlaatste plaats en sluit 2019 af met een uitwedstrijd tegen koploper Ajax.

"Het is een fase waarin alles minder makkelijk gaat", sprak interim-trainer Dirk Heesen via de officiële kanalen van de club. Vorige week kon de ploeg van Heesen een man-meer-situatie niet uitspelen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. "Dat hadden we beter moeten doen. De vechtlust was goed, maar daar begin het ook bij. Wil je uit deze positie raken zal je wel een keer drie punten moeten pakken."

Aanstaande zondag speelt de ploeg uit de Hofstad tegen koploper Ajax. Op papier lijkt dat bijna een kansloze missie. ADO won slechts één keer in de laatste dertien wedstrijden en staat daarmee op een rechtstreekse degradatieplek, toch blijft Heesen strijdbaar. "Ajax zit in een mindere periode. Je moet altijd geloven, ook wij hebben kansen. Het is nog afwachten wat voor wedstrijd het gaat worden. Ik denk dat het vrij open gaat worden. Het ligt eraan hoe dominant Ajax aan de bal is. Wij moeten dat ontregelen en onze kansen naar voren pakken."

Voor Heesen wordt het de derde wedstrijd als interim-trainer van de club. Het waren onrustige weken, maar toch geniet hij van zijn nieuwe functie. "Dit is uiteindelijk waar je dat papiertje voor hebt gehaald. Tuurlijk, het is vermoeiend geweest de laatste paar weken. Maar het moet nu ook wel klaar zijn", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen