Arsenal stelt Arteta aan als definitieve opvolger Emery

20 december 2019, 15:18

Het hing al een tijdje in de lucht, maar is nu officieel: Mikel Arteta is de nieuwe manager van Arsenal. De 37-jarige coach komt over van Manchester City, waar hij werkzaam was als assistent van Pep Guardiola. Arteta is bij Arsenal de opvolger van Unai Emery, die eind november werd ontslagen. Fredrik Ljungberg, die de voorbije tijd de honneurs waarnam, doet een stapje terug.

Arteta keert bij Arsenal terug op bekend terrein. In zijn actieve loopbaan als profvoetballer was hij vijf seizoenen actief voor de Londense club. "Dit is een enorme eer. Arsenal is één van de grootste clubs ter wereld. We moeten om meedoen om de belangrijke prijzen, hebben Stan en Josh Kroenke (clubeigenaren, red.) me duidelijk gemaakt", aldus de Spanjaard, die voor drie en half jaar tekent bij The Gunners.

De oud-middenvelder krijgt de taak om Arsenal uit het moeras te trekken. De Londense club staat slechts tiende in de Premier League en heeft zeven punten minder dan Chelsea, de huidige nummer vier. "We weten dat er veel werk te verrichten is, maar ik heb er vertrouwen in dat het ons gaat lukken. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat het even kan duren, maar de huidige selectie heeft voldoende talent en vanuit de jeugdopleiding komen er veel spelers aan."

Arteta beëindigde in 2016 zijn loopbaan bij Arsenal. Daarvoor was hij actief bij FC Barcelona (jeugd), Paris Saint-Germain, Glasgow Rangers, Real Sociedad en Everton. De voorbije jaren was hij assistent bij Manchester City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen