Hiddink keert terug als adviseur: "Maar niet op het veld"

20 december 2019, 13:59   Bijgewerkt: 20 december 2019, 17:54

Guus Hiddink keert terug als klankbord van de technische staf van PSV. De ervaren trainer, in het verleden al diverse malen werkzaam in Eindhoven, gaat zijn ervaring delen met interim-coach Ernest Faber. "Maar hij zal niet op het veld staan", zei Faber vrijdagmiddag.

Tijdens de persconferentie kwam het nieuws naar buiten rondom Hiddink. De ervaren coach gaat niet alleen helpen bij de eerste selectie, maar krijgt ook een rol in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. "We moeten nog één keer winnen. Daarna gaan we evalueren en opnieuw opbouwen", doelde Faber mede op de komst van Hiddink. "Hij zal als klankbord/adviseur van de technische staf gaan fungeren." Tijdens het trainingskamp in Qatar ontbreekt hij nog vanwege andere verplichtingen. 

Hiddink was als voetballer actief bij PSV, waar hij in 1984 begon als assistent en later als hoofdcoach ging werken. In 2002 keerde hij opnieuw terug in Eindhoven als eindverantwoordelijke, om daar vier jaar scepter te zwaaien en grote successen te boeken, onder andere in de Champions League. Ook heeft hij in 2014 Phillip Cocu bijgestaan in een moeilijke periode als adviseur bij PSV. Na zijn tijd in China was de inmiddels 73-jarige Hiddink beschikbaar voor een nieuwe uitdaging, zo liet hij eerder al weten. "Ik stop pas als ik seniel word, heb ik gezegd", zei hij.

PEC Zwolle

PSV zal het zaterdagavond tegen PEC Zwolle moeten stellen zonder aanvoerder Denzel Dumfries, hij is geschorst. Daarom zit Tijn Daverveld voor het eerst bij de selectie van de Eindhovenaren, die ook ondere andere Kostas Mitroglou (lies), Donyell Malen (knie), Michal Sadílek (knie), Sam Lammers (knie), Érick Gutiérrez en Ryan Thomas moeten missen.

Desondanks verwacht hij een positieve instelling van de PSV'ers. "Verwijten maken heeft op dit moment geen enkele zin. Je kunt elkaar alleen maar sterker maken als je er bent voor elkaar. Het gaat nu om houding en gedrag naar elkaar toe", aldus de interim-coach, die in Jorrit Hendrix ook een mogelijke centrale verdediger ziet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen