Jansen wil vervanger van Odgaard in de spits nog niet prijsgeven

20 december 2019, 13:28   Bijgewerkt: 24 januari 2020, 15:37

Johnny Jansen weet al wel wie Jens Odgaard gaat vervangen in de spits tegen Heracles Almelo, maar wilde dat vrijdagochtend nog niet uit de doeken doen. De trainer van sc Heerenveen mist zijn aanvaller bij de laatste wedstrijd van het kalenderjaar en kan uiteraard nog niet beschikken over de kersverse aanwinst Runar Espejord.

"Ik moet het de jongens nog vertellen", geeft Jansen tegenover de Leeuwarder Courant als argument om ditmaal zijn kaarten op zak te houden over wie er in de spits begint. Wel had hij slecht nieuws over Odgaard, van wie eerder al bekend was dat hij het laatste duel van 2019 moest missen. De blessure houdt de Deen wel een tijd aan de kant.

"Vier of vijf weken denk ik. Daarom is het ook goed dat Runar Espejord begin januari meteen bij ons aansluit", zei Jansen over de aanwinst, die vrijdagochtend werd gepresenteerd. Hij werd gehaald ondanks dat sc Heerenveen over het vorige seizoen (2018/19) een [a,https://www.sc-heerenveen.nl/nieuws/jaarverslag-2018-2019/10,_blank,verlies] van ruim acht ton draaide.

Financieel verlies Heerenveen

Er werd voor 8,3 miljoen euro aan transfergelden binnengehaald, waardoor het operationele tekort per seizoen nog vele malen groter is: volgens de LC zelfs meer dan zes milljoen euro. De verkoop van Michel Vlap valt overigens in het nieuwe seizoen, waardoor die nog niet bij dit resultaat opgeteld zit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen