Roda JC vreest punt aftrek na ontbreken van handtekening

20 december 2019, 12:34

Roda JC moet vrezen dat het wederom een punt in mindering krijgt. De Limburgse club werd eerder al drie punten ontnomen en ditmaal wacht er mogelijk een nieuwe straf van één punt: de handtekening van directeur Hessel Meijer op de bankgarantie die bij de licentiecommissie van de KNVB lag ontbrak. De club uit Kerkrade is woedend. "Dit gaat toch wel heel ver."

Dat zei de nieuwe algemeen directeur Hans Huirne, die direct na de overname het stokje overnam van Meijer, tegenover Voetbal International. Op het moment dat Roda JC de overname rond kreeg en daarmee op de valreep een sluitende begroting kon indienen bij de voetbalbond, zat Meijer in het buitenland bij mede-eigenaar Aleksei Korotaev om de toekomstscenario's door te nemen.

Lees ookBeroep Roda JC haalt niets uit: definitief drie punten in mindering

Dus toen de overname werd afgerond, kon zijn handtekening nog niet op het document worden opgezet. Dat kon de KNVB dus niet goedkeuren. Huirne: "Er is meteen geld overgemaakt, er ligt een keiharde garantstelling en dan moet je nog een discussie gaan voeren over een handtekening van de directeur die ook nog op een formulier had moeten staan. Roda hing half over de afgrond heen. De vallende beweging was er al. Dan helpt het niet als de KNVB ons zo op de nek gaat zitten."

Eerder al kreeg Roda JC twee keer een forse boete en drie punten aftrek, ondanks dat de overname succesvol werd afgerond en de club was verlost van Mauricio de la Vega. Roda JC gaat in beroep tegen de straf, want het kan gezien de vijftiende plaats in de Eerste Divisie geen punten in mindering gebruiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen