Officieel: Heerenveen heeft spits Espejord voor 2,5 seizoen binnen

20 december 2019, 10:18   Bijgewerkt: 20 december 2019, 10:57

SC Heerenveen heeft zich vrijdagochtend officieel versterkt met Runar Espejord (23). De aanvaller komt op 1 januari over van Tromsø IF en daarmee komt een grote wens van de Friezen in vervulling: afgelopen zomer al wilden ze hem graag overnemen van de Noorse club, maar toen liep een overgang nog spaak. Met zijn komst heeft Johnny Jansen bovendien zijn gewenste alternatief voor Jens Odgaard.

Espejord, die een contract voor tweeënhalf jaar heeft getekend met de optie voor nog een extra seizoen, is officieel gepresenteerd door de club. "Iedereen weet dat we op zoek waren naar een extra spits. Runar is een fysiek sterke aanvaller die we al langere tijd volgen en goed bij onze speelstijl past. We zijn blij dat hij na de winterstop in ons shirt speelt", aldus technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite.

Jens Odgaard heeft momenteel namelijk geen directe concurrent in de eerste selectie van sc Heerenveen. De Deense aanvaller is komend weekend afwezig tegen Heracles Almelo en dat brengt trainer Johnny Jansen direct in de problemen. Heerenveen had Espejord in de zomer al willen overnemen, maar op het laatste moment veegde Tromsø destijds naar verluidt een bod van 250.000 euro van tafel. Nu de Noorse club – voor wie de aanvaller 107 duels speelde, waarin hij 25 keer scoorde en 8 assists gaf - is gedegradeerd, bleek Espejord onhoudbaar voor Tromsø.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen