Advocaat looft Cambuur: "Snap wel waarom ze zo hoog staan"

19 december 2019, 23:19

Feyenoord-trainer Dick Advocaat had na de enigszins gelukkige overwinning op bezoek bij SC Cambuur donderdagavond mooie woorden over voor de thuisploeg. Hoewel hij ook kritisch was op de Rotterdammers, vond hij vooral de Leeuwarders heel goed spelen. "Ik snap wel waarom Cambuur zo hoog staat in de Eerste Divisie", zei de ervaren trainer.

Tegenover FOX Sports ging hij in op de 1-2 zege. "Zij speelden met strijd, beleving en goed voetbal", roemde hij de eerste helft van de ploeg van Henk de Jong. "De eerste helft was Cambuur de dominante partij en heeft Kenneth Vermeer ons gered." Na de pauze liet Advocaat zijn ploeg dichter bij elkaar spelen. "Je moet de ruimtes voor hun weghalen. Dat moeten de spelers zelf in de eerste helft al doen, als ze voelen dat ze worden uitgespeeld."

Lees ookBerghuis 'schaamt' zich niet en is heel blij met zege

En met de linies dichter op elkaar ging het steeds beter na de pauze. "We moesten meer inzakken en op de counter kansen krijgen. Die hebben we gehad: vijf á zes honderd procent kansen als je gaat optellen", zei Advocaat. "De tweede helft was goed en uiteindelijk gaat het om het resultaat. Na negentig minuten staat de goede eindstand op het bord, maar in de eerste helft hebben we het niet goed gedaan."

Aanvaller Nicolai Jørgensen was opnieuw zeer ongelukkig bij Feyenoord en miste ook nog een opgelegdde kans. Advocaat: "Hij speelde geen gelukkige wedstrijd, maar had vandaag veel aan zijn hoofd. Het veld (kunstgras, red.), zijn vrouw (hoogzwanger, red.), maar hij heeft wel geprobeerd. Hij heeft niet gevraagd om gewisseld te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen