FC Utrecht opnieuw met 0-1 langs FC Groningen en bekert verder

19 december 2019, 20:28

FC Utrecht heeft zich na een weinig enerverende wedstrijd ten koste van FC Groningen geplaatst voor de achtste finale van de TOTO KNVB beker. Invaller Issah Abass werd uiteindelijk de matchwinner door in de tweede helft een goede voorzet van Gyrano Kerk achter keeper Sergio Padt te tikken. Daarmee wint de ploeg van John van den Brom voor de tweede keer binnen anderhalve week met 0-1.

Twee weken voor deze bekerwedstrijd stonden Groningen en Utrecht ook al tegenover elkaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen. In een matige wedstrijd ging Utrecht toen met een 0-1 overwinning aan de haal. Het betekende niet veel goeds en beide ploegen trokken de lijn van die wedstrijd moeiteloos door dindsagavond. Grote kansen werden er in de eerste helft niet gecreëerd. Kerk werd in de beginfase net op tijd afgestopt door Groningen-keeper Padt en aan de andere kant kreeg Kaj Sierhuis een aantal halve kansjes, maar een doelpunt leverde het niet op.

Groningen en Utrecht speelden net als op 8 december onrustig, leden veel balverlies en kwamen maar zelden tot een goed uitgespeelde aanval. Een treffend voorbeeld aan de zijde van de thuisploeg was Mo El Hankouri, die wel dreigend was met zijn acties, maar zijn voorzetten kwamen zelden tot nooit bij een medespeler aan.

FC Utrecht werd uiteindelijk beloond voor het betere spel, maar niet voordat Jean-Christophe Bahebeck het veld moest verlaten met een op het oog ernstige blessure aan zijn knie. De aanvaller, in het verleden al vaak geplaagd door zware blessures, werd vervangen door Issah Abass. Die bewees - onder de deceptie voor Bahebeck - vervolgens wel meteen zijn waarde voor de uitploeg, door een goede lage voorzet van Kerk achter Padt te tikken voor de 0-1.

Groningen probeerde vervolgens met de pas zeventienjarige aanvaller Romano Postema als vervanger voor verdediger Te Wierik een doelpunt te forceren. Dit lukte bijna: Postema kwam na een goede steekpass van Sierhuis oog in oog met Paes, maar die kwam snel uit zijn doel en redde geweldig. Het betekent dat Utrecht zaterdag in de koker gaat bij de loting voor de derde ronde van de KNVB. De ploeg van Van den Brom imponeerde absoluut niet, maar had aan één goede counter genoeg voor de overwinning. Het recept dat anderhalve week geleden ook genoeg was.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Groningen: Sergio Padt 6,5; Deyovaisio Zeefuik 6,5, Mike te Wierik 6 (79. Romano Postema -), Samir Memisevic 6,5, Django Warmerdam 6,5; Ajdin Hrustic 6,5 (84. Daniël van Kaam -), Azor Matusiwa 5, Ramon-Pascal Lundqvist 5 (72. Ahmed El Messaoudi 6), Mo El Hankouri 6,5; Joel Asoro 6, Kaj Sierhuis 6

FC Utrecht: Maarten Paes 7; Sean Klaiber 6, Willem Janssen 6,5, Justin Hoogma 6,5, Mark van der Maarel 6; Joris van Overeem 6, Adam Maher 6, Simon Gustafsson 6 (84. Rico Strieder -), Sander van de Streek 6,5; Gyrano Kerk 7, Jean-Christophe Bahebeck 6 (63. Issah Abass 7)

Man of the Match: Issah Abass

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen