Liverpool op het tandvlees naar finale van WK voor clubs

18 december 2019, 20:36

Met pijn en moeite staat Liverpool in de finale voor het WK voor clubs. Zonder Virgil van Dijk (ziek) en Georginio Wijnaldum (geblesseerd) schudde de winnaar van de Champions League het Mexicaanse Monterrey pas in blessuretijd van zich af: 1-2. In de finale wacht zaterdag Flamengo in het Qatarese Doha.

De Nederlandse jonkies Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg waren vanwege het blessureleed bij Liverpool nog ingevlogen naar Qatar. Zij speelden een dag eerder nog mee in het verloren League Cup-duel met Aston Villa (5-0), waar The Reds aantraden met een veredeld jeugdelftal. Maar beiden behoorden niet tot de wedstrijdselectie. Klopp koos voor Jordan Henderson als vervanger van Van Dijk en gebruikte hij James Milner als rechsback om Trent Alexander-Arnold rust te gunnen. De absentie van Wijnaldum ving de Duitse manager op met Adam Lallana. Klopp liet Roberto Firmino en Sadio Mané op de bank beginnen. Dat betekende een basisplaats voor Xherdan Shaqiri en Divock Origi.

Met niet de sterkst mogelijke ploeg binnen de lijnen kende Liverpool een moeizaam optreden tegen de kampioen van Midden- en Noord-Amerika, waar Vincent Janssen vorige week al geblesseerd was afgehaakt. De Mexicanen lieten Liverpool het spel maken en verdedigden ijzersterk. Al was de openingsfase nog hoopgevend voor Liverpool. Met een fraaie steekbal zette Mohamed Salah teamgenoot Naby Keïta vrij voor de keeper: 0-1. Lang konden de Engelsen niet genieten van de voorsprong. Liverpool kreeg een vrije trap niet goed weg en kon Rogelio Funes Mori uiteindelijk in de rebound binnen tikken.

Vervolgens was het ploeteren geblazen voor Liverpool. De kansen waren schaars en ook Monterrey zette ondanks het weinige balbezit Alisson Becker een aantal keer aan het werk. Om een verlenging proberen te voorkomen bracht Klopp Alexander-Arnold en Firmino binnen de lijnen. Zij bezorgden hun ploeg in de extra tijd de zege. Firmino kon subtiel binnentikken na een handige voorzet van Alexander Arnold.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen