Van Gastel vernam ontslag bij Feyenoord via elfjarig zoontje

Van Gastel vernam ontslag bij Feyenoord via elfjarig zoontje

18 december 2019 – Jean-Paul van Gastel houdt een wrange nasmaak over aan zijn vertrek bij Feyenoord. Met de komst van Dick Advocaat werd een vrijwel nieuwe staf geïnstalleerd en moest Van Gastel als assistent-trainer vertrekken. "Dat had veel impact. Vooral de wijze waarop", zegt de ras-Feyenoorder.

"Ik lag op woensdagochtend nog te slapen, toen mijn zoontje van elf me wakker maakte met de mededeling dat ik was ontslagen", doet Van Gastel zijn verhaal aan Voetbal International. "Hij had op zijn telefoon het bericht gezien in het AD en al wat appjes gekregen, terwijl ik zelf nergens van wist. De dag ervoor had ik de leiding over de training, omdat Jaap Stam net ontslag had genomen. Ze hadden dus de hele dag de tijd gehad om mij te informeren. Zoals het is verlopen, vind ik respectloos en onmenselijk."

Van Gastels vertrek leidde privé tot vervelende situaties. "Mijn zoon heeft er veel last van gehad. Die werd op school aangesproken. Zo van: Nu hebben jullie niets meer te eten en dat soort kreten. Voor een kind van elf is dat niet leuk. Hij werd gepest en dat leidde zelfs tot een vechtpartijtje. We kregen appjes van moeders, die het heel heftig vonden wat er allemaal werd gezegd tegen hem. Dat wil je niet als vader."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 18 april 2021

  2. zaterdag 17 april 2021