Ajax met Ekkelenkamp en Gravenberch, Ziyech ontbreekt

18 december 2019, 17:41   Bijgewerkt: 18 december 2019, 19:52

Ajax treedt met Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch aan in het bekerduel met Telstar. Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico ontbreken in Velsen-Zuid. Daarnaast heeft Erik ten Hag Joël Veltman, Edson Alvarez én toptalent Sontje Hansen op de bank zitten. Hansen behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Ajax.

Tagliafico ontbrak ook al in de verloren topper tegen AZ. Ziyech kampte richting dat duel al met pijntjes. Desondanks kwam hij in actie. Veltman, Alvarez Razvan Marin speelden ook in Alkmaar. Het drietal neemt woensdagavond plaats op de bank. Dat betekent dat Ajax tegen Telstar met vier nieuwe namen begint. Sergino Dest speelt als rechtsback, Ekkelenkamp en Gravenberch komen op het middenveld te staan en Noa Lang acteert als rechtsbuiten.

Hansen zit voor het eerst in de wedstrijdselectie van Ajax. De zeventienjarige spits debuteerde vrijdag met Jong Ajax in het betaald voetbal. Hij gaf meteen zijn visitekaartje af door te scoren tegen SC Cambuur. Vanavond mag hij hopen op zijn debuut in Ajax 1. Datzelfde geldt voor Jurriën Timber, een achttienjarige verdediger uit de Amsterdamse beloftenploeg.

Opstellingen

Telstar: Van der Maaten; Pattynama, Benamar, Korpershoek, Berenstein, Bronkhorst; McGuane, Gilmour, Najah; Kharchouch, Tavsan

Ajax: Onana; Dest, Schuurs, Martinez, Mazraoui; Van de Beek, Ekkelenkamp, Gravenberch; Tadic, Huntelaar, Lang

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen