Van den Brom ambitieus: "Wij willen heel graag de beker winnen"

18 december 2019, 17:02

John van den Brom gaat met FC Utrecht vol voor het winnen van de KNVB Beker. Donderdag gaat de ploeg van de 53-jarige trainer op bezoek bij FC Groningen, de club waar het twee weken geleden in de competitie nog van wist te winnen. "We gaan met vertrouwen naar Groningen toe", sprak hij.

Utrecht won twee weken geleden in Groningen, nadat het daarvoor drie keer op een rij had verloren. Inmiddels heeft Van den Brom de boel weer aardig op de rit en gaat hij in het noorden opnieuw voor een goed resultaat. "We hebben een gevoel van vertrouwen, omdat je die laatste wedstrijden op een goede manier hebt gewonnen", sprak hij op de clubwebsite. "Ik verwacht donderdag een ander FC Groningen dan het FC Groningen dat we onlangs in de competitie troffen. Na die wedstrijd gaf hun trainer al aan dat ze ons niet op een goede manier bestreden hadden. Wij gebruiken de analyse van die wedstrijd natuurlijk ook voor onszelf."

Utrecht staat in de competitie op de uitstekende vijfde plaats, maar Van den Brom is niet alleen daarop gefocust. "Wij willen heel graag de beker winnen", zei hij stellig. "Wil je je doelstelling bereiken, dan moet je donderdag winnen. Maar ik weet ook dat Danny Buijs hetzelfde zal zeggen tegen zijn spelers. Dat is ook weer het mooie aan de bekercompetitie."

De oefenmeester kreeg goed en slecht nieuws in aanloop naar het duel met Groningen. Bart Ramselaar haakte af met een blessure, maar daartegenover staat de terugkeer van spits Adrian Dalmau. "Bart is er niet bij. Dat is heel jammer, want hij was de laatste weken enorm beslissend. Dalmau is voldoende fit om mee te gaan en zit voor het eerst sinds heel lange tijd weer bij de selectie. Dat is voor hem natuurlijk heel mooi, om vlak voor de laatste competitiewedstrijd weer aan te sluiten. Dat is een stimulans voor hem, maar ook voor de rest van de groep."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen