De Ligt: "Beeld soms niet correct, het zijn momentopnames"

18 december 2019, 08:03

Na een periode van wennen is Matthijs de Ligt aardig gesetteld in Italië. De centrale verdediger sluit woensdag met Juventus de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen Sampdoria. Wordt dat duel gewonnen, dan is de Oude Dame in principe winterkampioen. Met het Algemeen Dagblad blikt De Ligt terug op de voorbije periode en bespreekt hij zijn vriendschap met Stefan de Vrij.

Afgelopen zomer maakte De Ligt na een lange transfersoap de overstap van Ajax naar Juventus. "Ook hier is het gewoon een kwestie van geen tegengoals incasseren en de opbouw van achteruit verzorgen. Die filosofie is hetzelfde als bij Ajax. De details zijn wel anders", vertelt hij. "Als die ervaren jongens mij tips geven, ga ik ermee aan de slag. Maar het moet wel werken, niet alles werkt voor iedereen hetzelfde. Nee, voorbeelden geef ik liever niet. Je moet tegenstanders niet wijzer maken. De grote verschillen zijn mentaal en fysiek. Dat is bij Juve anders dan bij Ajax. Daar moet je aan wennen en dat maakt het af en toe lastig."

De Ligt maakte een tijdje geleden drie wedstrijden achter elkaar hands in het strafschopgebied. "Die handsballen vielen op. Al was het soms ook ongelukkig. Ik zie ik er af en toe wel eens eentje op televisie voorbij komen die onbestraft blijft, waarbij ik dan denk 'dat was bij mij honderd procent een strafschop geweest", zegt De Ligt, die in de pers las dat hij in vorm was toen hij de winnende goal scoorde tegen Torino. "Voor de interlandperiode daarvoor had ik juist een goede serie bij Juventus achter de rug, alleen was de laatste wedstrijd tegen Internazionale toen minder. En toen was ik volgens de pers nog zoekende. Soms is dat beeld niet correct. Het zijn gewoon momentopnames."

De grote concurrent van Juventus is dit seizoen Inter, waar De Vrij speelt. "Stefan is een vriend, zeker geen concurrent. Juve en Inter zijn concurrenten, zeker dit seizoen. Wij zijn dat zeker niet. Nee, ook bij Oranje niet. Daar zijn we ploeggenoten, al willen we allebei uiteraard spelen. Als de media er een strijd van willen maken, prima. Maar zo voelen wij dat niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen