Van Gaal wijst PSV-suggestie af en voelt mee met Memphis

17 december 2019, 23:49

Louis van Gaal heeft de suggesties om trainer te worden van PSV dinsdagavond verweerd. Na het ontslag van Mark van Bommel viel de naam van de voormalig bondscoach van Oranje opvallend vaak, mede vanwege zijn goede relatie met PSV-directeur Toon Gerbrands. "Maar ik ben met pensioen, daar kom ik niet zo snel op terug."

Dat zei Van Gaal tijdens het praatprogramma Beau. "Ik ben wel een geschikt persoon daarvoor", zei hij over de geruchten en de suggesties dat hij Van Bommel's opvolger kon worden. "Ik ben goed bevriend met Toon, daar heb ik onlangs mee gegeten. Bij AZ heb ik geweldige jaren gehad met AZ, het meest aantrekkelijke jaar als trainer/coach." Toch gaat hij het niet doen, mede omdat hij aan zijn vrouw Truus beloofd heeft niet meer te werken. Glimlachend: "Alleen voor Feyenoord – zij hebben mij ook benaderd – mocht ik een uitzondering maken van haar."

Lees ookVan de Kerkhof tipt clubleiding van PSV: "Neem Louis van Gaal"

Meevoelen met Memphis

Verder werd Van Gaal ook gevraagd naar de trieste kruisbandblessure van Memphis Depay. "Dat is heel erg, voor hem op de eerste plaats. Een kruisbandblessure is zeker zes maanden out en dan ben je nog niet eens wedstrijdfit. Dus hij zal het EK niet halen", aldus Van Gaal. "Dat is voor elke speler een heel groot gemis."

Zeker omdat ook PSV'er Donyell Malen eveneens een blessure opliep. "En met Luuk de Jong en Wout Weghorst ga je toch op een andere manier voetballen", weet Van Gaal. "De kansen op het EK komen ook in een ander daglicht te staan, als Memphis en Malen er niet zijn. Spitsen zijn zó belangrijk, Memphis had de meeste goals en assists in Oranje achter zijn naam. Dus een EK wordt zo moeilijker. Of de EK-winst mogelijk is? Ja, maar de ploeg is wel erg jong."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen