Piepjong Liverpool kansloos in League Cup tegen Aston Villa

Piepjong Liverpool kansloos in League Cup tegen Aston Villa

17 december 2019 – Het C-team van Liverpool is dinsdagavond op kinderlijk eenvoudige wijze uitgeschakeld in de League Cup (5-0). In de kwartfinale van het bekertoernooi was Aston Villa véél te sterk voor de ultiem jonge ploeg, waarbij Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever een basisplaats hadden. Eerstgenoemde was bij twee tegentreffers erg ongelukkig.Doordat Liverpool woensdag in actie komt voor het WK voor Clubteams, besloot Jürgen Klopp al zijn spelers uit de eerste selectie gewoon mee te nemen naar dát toernooi, waardoor Liverpool met enkel jeugdspelers voor de dag moest komen tegen Aston Villa in de League Cup. De gemiddelde leeftijd - de jongste ooit in een officiële wedstrijd - was 19 jaar en 182 dagen, waarbij de jongste speler Harvey Elliot (16 jaar) was.

Lees ookKlopp legt keuze voor jonge ploeg in League Cup uit

Hoever en Van den Berg stonden ook gewoon in de basis bij Liverpool, maar met name die laatstgenoemde kon geen indruk maken. Eerst verspeelde hij ongelukkig de bal, waarna Jonathan Kodija in de diepte werd gestuurd en scoorde. Nog geen tien minuten later stond de oud-speler van PEC Zwolle bij die spits aan de verkeerde kant te dekken en liep hij een voorzet binnen: 0-4.

Omdat Conor Hourihane de score had geopend na een kwartier en Morgan Boyes een paar minuten later een eigen goal had gemaakt, was het duel al voor de pauze al beslist. Aston Villa, bij wie Anwar El Ghazi op de bank bleef, kende na de pauze mededogen met het jonge Liverpool, pas in blessuretijd maakte Wesley met een schuiver de vijfde treffer. Van den Berg en Hoever (gewisseld met kramp) mogen zich vanaf woensdag vermoedelijk nog wel gaan melden in Qatar, vanwege blessureleed achterin bij The Reds. De kans dat Klopp ook Van den Berg nog gaat gebruiken aldaar, is na dinsdagavond wel een stuk kleiner.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020