Vitesse simpel langs Odin, Eindhoven voorbij Excelsior

17 december 2019, 21:39

Vitesse heeft zich dinsdagavond kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. In eigen huis had het geen enkele moeite met de amateurs van Odin '59, ondanks dat Joseph Oosting enkele wijzigingen had doorgevoerd bij de Arnhemmers. Halverwege was het duel al gespeeld (4-0), waarna de voet van het gaspedaal ging.

Met onder andere Oussama Darfalou, keeper Kostas Lamprou, Tomas Hájek en Patrick Vroegh in de basiself koos interim-coach Oosting wel voor enkele andere namen bij Vitesse, maar dat maakte klaarblijkelijk weinig uit. Na een half uur stond het dankzij Thomas Buitink (stiftje) en Darfalou (kopbal) namelijk al 2-0 en was het duel beslist. Vervolgens kregen Vroegh en Hájék beide hun eerste Vitesse-goal ooit op het formulier.

Dat gaf Oosting met VVV-Venlo in het vooruitzicht de kans vaste kracht Bryan Linssen in de pauze te wisselen, terwijl Oussana Tannane net als tegen FC Twente weer speeltijd kreeg. Zijn basisrentree komt zodoende ook steeds dichterbij na de blessure die hij opliep. Behalve het debuut voor Özgür Aktas bij Vitesse gebeurde er in de tweede helft betrekkelijk weinig meer.

Excelsior – FC Eindhoven 0-2

Na het spectaculaire duel van een maand geleden toen er na ruim een half uur al zes goals waren gevallen, lagen de verwachtingen hoog. Maar zo leuk het destijds was op Kralingen, zo saai was het dinsdagavond. Voor de thuisploeg werd het na een 0-0 ruststand een hele vervelende avond: eerst zag het Robin van der Meer geblesseerd uitvallen, vervolgens werd Sander Fischer met rood van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.

Met een man meer profiteerde FC Eindhoven direct: Jort van de Sande kopte de 0-1 binnen, waarna Samy Bourard vlak voor het einde het duel besliste met de tweede goal voor FC Eindhoven – ondanks flink aandringen van Excelsior.

Overige uitslag:

IJsselmeervogels – SteDoCo 1-0

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen