Go Ahead Eagles straft FC Twente ongenadig af en bekert verder

17 december 2019, 20:28

Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond de achtste finales van het TOTO KNVB Beker toernooi bereikt. Het won in de derby met liefst 2-5 van provinciegenoot Twente. Na dertien minuten stond het al 0-2 voor de bezoekers na defensief geklungel van de Tukkers. Vervolgens knokte Twente zich terug tot 2-2, maar moest het uiteindelijk toezien hoe Go Ahead via goals van Antione Rabillard, Richard van der Venne en Martijn Berder uitliep naar 2-5.

FC Twente trof met eerstedivisionist Go Ahead Eagles een taaie tegenstander. De Deventernaren staan zesde in de Eerste Divisie en is sinds 30 augustus, toen er met 2-1 werd verloren op bezoek bij FC Eindhoven, ongeslagen. Dat zijn dus in totaal zestien wedstrijd zonder nederlaag. Er werd bovendien pas twee keer verloren in de competitie. Daarbij hielp het niet dat trainer Gonzalo Garcia veel reservespelers had opgesteld in de Grolsch Veste. 

Twente had tot dusver nog weinig laten zien, maar kreeg grote kansen via Aitor Cantalapiedra en Bijen. Met name Bijen was heel erg dichtbij een treffer. Hij kopte de bal uit een corner op de lat. Even daarvoor had Richard van der Venne het duel al vroegtijdig kunnen beslissen. Na een mooie aanval, opgezet door Elmo Lieftink, kreeg hij de bal voor zijn voeten: hij schoot echter over het Twentse doel. De thuisploeg drong steeds meer aan en kreeg uiteindelijk loon naar werken. Veldmate maakte hands in het strafschopgebied en ook nu ging de bal op de stip. Cantalapiedra faalde niet vanaf elf meter: 1-2.

In het begin van de tweede helft gebeurde er meteen veel. Eerst werd Jaroslav Navratil omver geduwd door Calvin Verdonk en iedereen bij Go Ahead dacht aan een penalty. Arbiter Jeroen Manschot wilde echter van niets weten. Luttele seconden later gaf hij wel een vrije trap aan Twente en daaruit werd gescoord. Cantalapiedra legde de bal perfect op het hoofd van Bijen, die zijn fouten in de eerste helft helemaal goed maakte: 2-2. Bij Go Ahead was het chagrijn groot en dat was enigszins te begrijpen, want het was wel degelijk een overtreding. In de 69e minuut maakte de onvrede echter plaats voor dolle vreugde. Invaller Martijn Berden schatte een mooie dieptepass van Elmo Lieftink op waarden en rondde het keurig af - op dat moment was juist FC Twente net even iets sterker.

Twente keek dus opnieuw tegen een achterstand aan en kon weer aan de bak. Het kon echter maar moeilijk een vuist maken en dat kwam ze uiteindelijk duur te staan. Richard van der Venne velde, na een mooie aanval via Berden en Navratil, het vonnis over Twente: 2-4. De Tukkers leken geslagen en zagen Rabillard bijna de 2-5 maken. De Fransman kon zo doorlopen, maar schoot vervolgens over. Even later kon hij alsnog juichen, toen op aangeven van Van der Venne alsnog de 2-5 binnenschoot. Het Twents verzet was volledig gebroken en werd getraceerd op een forse nederlaag door de competitiegenoot, dat nu al zeventien wedstrijd ongeslagen is.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 5.5; Calvin Verdonk 5.5, Julio Pleguezuelo 5.5, Peet Bijen 5, Oriol Busquets 6; Giorgi Aburdjania 6 (80. Haris Vuckic -), Godfried Roemeratoe 6 (66. Javier Espinosa -) ,Wout Brama 6; Rafik Zekhnini 6 (83. Queensy Menig -), Aitor Cantalapiedra 6.5, Emil Berggreen 5.5

Go Ahead Eagles: Jay Gorter 6.5; Elso Brito 6.5, Jeroen Veldmate 7, Sam Beukema 6.5, Jenthe Mertens 6.5 (60. Boyd Lucassen 6.5 ); Elmo Lieftink 6.5, Richard van der Venne 7, Maël Corboz 6.5; Adrian Edqvist 6.5 (55. Martijn Berden 7), Antoine Rabillard 7.5, Jarsoslav Navrátil 6.5 

Man of the match: Antione Rabillard

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen