Guardiola bevestigt de gesprekken tussen Arsenal en Arteta

17 december 2019, 18:33

Pep Guardiola heeft dinsdag bevestigd dat Arsenal in gesprek is met Mikel Arteta. De assistent-trainer van Manchester City staat in de belangstelling om Unai Emery op te volgen bij The Gunners. "Hij is een goed mens, een goede manager en heeft een goede werkethiek. Het klopt dat hij in gesprek is met Arsenal", aldus de Catalaan.

Dat vertelde hij tegenover de Engelse media voorafgaand aan het League Cup-duel met Oxford United. Bij die wedstrijd maakt Arteta in elk geval nog deel uit van de technische staf van City. De 37-jarige Spanjaard was anderhalf jaar geleden ook in de picture om Arsène Wenger op te volgen, maar toen viel Arsenal's keuze uiteindelijk om Emery. "Niemand pikte hem destijds op, wij waren zo slim om hem op te pikken", aldus Guardiola. 

De huidige assistent van de Catalaanse coach bij Manchester City speelde vijf seizoenen voor The Gunners. Arsenal en Manchester City stonden zondagavond tegenover elkaar in het Emirates Stadium. Na de 0-3 nederlaag hebben bestuurders van Arsenal naar verluidt met Arteta gesproken en zou City om opheldering hebben gevraagd. Inmiddels zijn de onderhandelingen dus bevestigd.

Lees ook'Van Bronckhorst schuift mogelijk door bij City bij Arteta-vertrek'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen