Slot gooit basiself niet om in de beker, maar gaat wel wisselen

17 december 2019, 17:52

AZ-trainer Arne Slot gaat niet al te veel veranderen in de bekerwedstrijd tegen Groene Ster woensdagavond. Hoewel de Alkmaarders een druk schema hebben gehad, wil de oefenmeester niet afwijken van zijn volledige basiself. "Het hart van het team blijft staan, want ik geloof er niet in om alles om te gooien."

Dat vertelt hij op de clubsite. "Verder geven we een aantal jongens speeltijd omdat ze dat verdienen. Dat zijn spelers die al een half jaar dicht tegen de basis aan zitten", voorspelt hij wel enkele wijzigingen in het elftal. "We zullen woensdag nog meer aan aanvallen toekomen dan tegen Ajax. Welke voetballer vindt dat nou niet leuk? We moeten doen waar we goed in zijn: goed combineren en mooie aanvallen op de mat leggen."

Keeper Marco Bizot staat in elk geval wél in de basis, vooral ook omdat hij een record kan breken. Als hij nog twee keer de nul houdt, heeft hij bovendien een bijzonder record in handen – namelijk die van de meeste clean sheets in een kalenderjaar. Groene Ster én Sparta Rotterdam mogen geen goal maken tegen Bizot in de komende twee duels.

"Marco is bezig aan een bijzondere reeks. Het zou mooi zijn als hij dit kalenderjaar het record kan breken van meeste clean sheets. Daarvoor moet hij nog twee keer de nul houden. Dit is overigens een prestatie waar het hele team complimenten voor verdient", aldus Slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen