Koeman tevreden met aanpassingen in Oranje-staf

17 december 2019, 15:33   Bijgewerkt: 17 december 2019, 15:50

Ronald Koeman is blij met hoe de staf van het Nederlands elftal opnieuw is ingevuld. Dinsdag werd bekend dat Maarten Stekelenburg als nieuwe vaste assistent bij de staf komt, terwijl Ruud van Nistelrooy tijdens EURO 2020 op de bank zal zitten. Koeman is blij met hoe het is opgelost door de bond.

De KNVB zocht naar alternatieven nadat Kees van Wonderen vertrok bij Oranje en heeft Stekelenburg, die al meerdere jeugdteams van Oranje trainde, toegevoegd aan de staf. "Ik ken Maarten als een goede trainer en ben ervan overtuigd dat hij een uitstekende aanvulling is in onze technische staf. Natuurlijk heb ik hem aan het werk gezien bij Onder 17 en Onder 19. Zijn voetbalvisie sluit goed aan op die van het Nederlands elftal. Precies om die reden hebben we, samen met Nico-Jan Hoogma, ook intern gezocht voor de invulling van de vacature. Maarten past goed in ons team", verwacht Koeman.

Ook met Van Nistelrooy is Koeman blij. "Ruud is een ambitieuze en gedreven jonge trainer. Zijn ervaringen als topvoetballer kunnen tijdens het EK waardevol zijn. Ik geloof erin jonge trainers, die dicht bij de spelers staan, een rol te geven."

De technische staf van Koeman ziet er nu zo uit: bondscoach Ronald Koeman, assistenten Dwight Lodeweges en Maarten Stekelenburg, keeperstrainer Patrick Lodewijks en René Wormhoudt (fysieke trainer). Steijn Spreij completeert de technische staf als performance analist, terwijl Ruud van Nistelrooij aansluit voor de duur van het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen