Getafe-trainer Bordalás: "Duel met Ajax wordt historisch"

17 december 2019, 09:07

Getafe-coach José Bordalás kijkt enorm uit naar de dubbele ontmoeting met Ajax voor de Europa League. De Spaanse coach denkt dat de loting enorm zwaar is voor zijn ploeg, maar noemt het ook 'mooi en historisch'. Getafe bereikte de laatste 32 als nummer twee in Groep C. In de Spaanse competitie staat de formatie van Bordalás knap vierde.

"Ajax heeft een enorm veel kwaliteit en we kijken er naar uit om tegen ze spelen", zei hij in gesprek met het Spaanse AS. "Het is mooi voor het Spaanse voetbal dat we zo'n tegenstander treffen." Getafe werd in Groep C van de Europa League tweede achter FC Basel en schakelde Trabzonspor en Krasnodar uit, terwijl Ajax als nummer drie uit Groep H van de Champions League komt. "Zij zijn de favoriet, dat is duidelijk. Wij zijn gewend om te concurreren met grotere ploegen. In de Spaanse competitie spelen we tegen Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Valencia, die geven ons de ervaring voor deze ontmoetingen."

Bordalás kwam drie jaar geleden bij Getafe, toen de club nog uit kwam op het tweede niveau in Spanje. Hij promoveerde met de club naar de Primera Division en maakte de club tot een stabiele middenmoter die zelfs meedoet om Europees voetbal. "Dit hadden we toen nooit kunnen bedenken. De wedstrijd tegen Ajax wordt vertederen, historisch en mooi. Het is een beloning voor het harde werken."

Sportied directeur González

Ook Ángel Martín González, de sportief directeur van Getafe, denkt dat zijn ploeg het niet veel zwaarder had kunnen treffer met de loting, maar blijft ondanks dat strijdbaar. "We hebben geen geluk gehad, maar we gaan concurreren met Ajax. Uiteindelijk levert het winnen van Europese wedstrijden je aanzien op. We zijn heel goed in vorm en spelen met vertrouwen. Momenteel winnen we veel wedstrijden en ik ben ervan overtuigd dat Ajax met hun beste wapens zal komen, maar wij ook", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen