Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Afellay reageert voor het eerst op het ontslag van Van Bommel

Afellay reageert voor het eerst op het ontslag van Van Bommel

16 december 2019 – Ibrahim Afellay heeft voor het eerst gereageerd op het ontslag van Mark van Bommel bij PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren spreekt van 'een zwarte dag'. "Er zijn alleen maar verliezers", aldus de routinier tegenover FOX Sports.

Van Bommel werd maandag vanwege de tegenvallende sportieve resultaten op straat gezet door PSV. "We werken met z'n allen naar een bepaald doel toe. Dan is het enorm zuur dat het op zo'n manier tot zijn einde komt", aldus Afellay, die vertelt dat Van Bommel eerder op de dag op emotionele wijze afscheid nam van de groep.

Lees ookDumfries belde met Van Bommel: "Het valt hem zwaar"

"Hij vertelde dat hij trots op ons is en trots is dat hij met ons heeft mogen werken. Ook zei hij dat hij het jammer vindt dat hij het project niet kan afmaken", vervolgt de routinier. "Je wenst niemand zoiets toe. We zijn uiteindelijk allemaal mensen. Het gaat ons aan het hart. Het is een trieste dag voor ons allemaal."

Met Ernest Faber aan het roer gaat PSV voorlopig door. "We weten hoe werkt in de voetballerij en bij een grote club als PSV. Je weet dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Het is altijd natuurlijk een klap als het echt tot zo'n besluit komt. Voor ons allemaal is het een zwarte dag", besluit hij.

gerelateerd