Slot over loting Europa League: "LASK geduchte tegenstander"

16 december 2019, 16:39

Arne Slot is op zijn hoede voor LASK Linz, de tegenstander die AZ treft in de eerste ronde van de knock-outfase van de Europa League. De Oostenrijkse club wist zich in een poule met PSV, Sporting Portugal en Rosenborg BK als groepswinnaar te plaatsen voor de zestiende finale. Via de officiële kanalen van AZ geeft Slot zijn reactie op de loting.

"Het eerste wat je te binnenschiet, is dat ze PSV hebben uitgeschakeld. Ze zijn in een poule met Sporting en PSV als eerste geëindigd. Ik pakte mijn telefoon erbij om te zien hoe ze het doen in de Oostenrijkse competitie en zag dat ze maar twee punten achter staan op Salzburg. Als ik onder de indruk ben van een niet al te bekende club in Europa, dan is het Salzburg wel. Als je op twee punten van die club staat én je hebt PSV uitgeschakeld, weet je dat tegen een heel sterke tegenstander gaat spelen", begint Slot.

AZ had - op papier - nog een stuk zwaarder kunnen loten, daar de Alkmaarders geen geplaatste status hadden. "Er zaten clubs als Arsenal, Inter en Benfica bij, die een grote historie hebben. De vraag is altijd of ze ook een beter team hebben. Ik denk dat je in deze fase van de Europa League altijd tegen een goede tegenstander moet spelen, anders kom je er niet", vervolgt de coach.

Veel kennis van LASK heeft Slot (nog) niet. "Wat ik van ze weet - omdat ik iets gezien heb van de wedstrijd tegen PSV - is dat het een ploeg is die met vijf verdedigers speelt en over het hele veld probeert de tegenstander af te jagen. Dan hebben we twee teams die behoorlijk op elkaar lijken", doelt hij op zijn eigen ploeg. Slot denkt dat zijn spelers de Oostenrijkers ook niet goed kennen. "Iedereen weet wel dat ze PSV hebben uitgeschakeld en niet alleen dat, maar ook dat ze thuis op een duidelijke manier met 4-1 van ze hebben gewonnen. Dus ik denk dat die jongens inzien dat we een geduchte tegenstander hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen