De Jong: "Niet alle aankopen PSV voldoen aan verwachtingen"

16 december 2019, 16:10

John de Jong rekent zich het ontslag van Mark van Bommel zelf ook aan. De technisch manager besloot spreekt dan ook van een grote nederlaag voor PSV. "Het is een zwarte dag in de PSV-historie. Op deze manier wil je de samenwerking met een icoon van de club niet beëindigen", aldus De Jong.

"Als clubman doet dit pijn. Gezamenlijk hebben we de selectie samengesteld", zegt De Jong op het clubkanaal van de Eindhovenaren. "Niet alle aankopen voldoen op dit moment aan de verwachtingen. Dat reken ik mezelf aan. Het is een nederlaag voor iedereen. Staf, spelers en directie. Het besluit is uiteindelijk genomen na een lange periode van overwegen."

Lees ook: PSV stelt Faber aan als interim-coach en zoekt blijvende invulling

Van Bommel genoot lang het vertrouwen van PSV. Uiteindelijk werd de nederlaag van zondag tegen Feyenoord hem fataal. "Als directie hebben we samen met de staf en de spelersgroep de afgelopen weken dag en nacht gevochten om het tij te keren. Helaas is dat niet gelukt", vertelt De Jong. "We zijn uitstekend aan het seizoen begonnen met als resultaat een koppositie in onze Europa League-groep en de gedeelde koppositie in de Eredivisie. Daarna zijn we in een negatieve spiraal beland. Die kon niet doorbroken worden."

Gerbrands

Algemeen directeur Toon Gerbrands spreekt van een van zijn moeilijkste beslissingen uit zijn loopbaan. "Het is ontzettend pijnlijk. We hebben heel lang geprobeerd om te steunen en te helpen. Iedereen heeft er alles aan gedaan om de resultaten om te keren en er was zeker geen sprake van een onwerkbare situatie tussen staf en spelers", laat Gerbrands weten. "Maar de huidige cijfers passen niet bij PSV. Het belang van de club gaat boven ieder individu. Daarom vinden wij dat we deze beslissing moesten nemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen