Buijs wél geschorst: coach mist bekerduel met FC Utrecht

16 december 2019, 14:34

FC Groningen-trainer Danny Buijs is door de KNVB wél geschorst: de oefenmeester moet één duel brommen voor zijn rode kaart tegen ADO Den Haag. Eerder op de dag werd de kaart van Deyovaiso Zeefuik nog geseponeerd, maar de oefenmeester heeft wel een straf gekregen en die ook geaccepteerd. Zodoende mist hij het bekerduel met FC Utrecht.

Dat laat FC Groningen weten op de clubsite. Buijs werd tien minuten voor tijd weggestuurd door Joey Kooij, nadat hij zijn trainersvak had verlaten om de discussie aan te gaan met de arbiter en de vierde man. Daarmee maakte hij de nodige gebaren, waarop de arbiter - die het 'agressief noemde - hem besloot met een rode kaart weg te sturen. Na het duel ging de coach ook los op de scheidsrechter.

Lees ookKooij blijft bij rode kaarten Zeefuik en 'agressieve' Buijs

"Kijk, je moet er vanuit gaan dat de scheids onpartijdig is en zijn job doet. Maar we hebben hem een paar keer gehad als VAR en als scheidsrechter en in alle wedstrijden heeft hij in mijn optiek fouten gemaakt. Dat zijn de feiten die voor zich spreken. Dan vraag je aan hem of er meer speelt of dat het gewoon allemaal fouten zijn", brieste hij.

Zodoende is Buijs geschorst voor de wedstrijd tegen FC Utrecht in de bekerwedstrijd. Assistent-coach Adrie Poldervaart neemt tijdens dat duel de honneurs waar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen