'Malen maanden out, maar EK lijkt wel haalbaar voor PSV'er'

16 december 2019, 13:42

De blessure die PSV-aanvaller Donyell Malen zondag opliep in het uitduel met Feyenoord in de Eredivsie, is ernstig, maar niet zo ernstig als even werd gevreesd. De spits ligt er naar verwachting wel enkele maanden uit, maar de kruisbandblessure waarvoor gevreesd werd, blijkt het niet te zijn. Daardoor lijkt het EK 2020 wel haalbaar voor de voorhoedespeler. 

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. Dat is dus goed en slecht nieuws tegelijk voor PSV, dat het enkele maanden zal moeten stellen zonder Malen. Voor bondscoach Ronald Koeman is het enigszins goed nieuws, aangezien de verwachting is dat Malen het EK van 2020 wél gaat halen. Omdat Memphis Depay zondag uitviel met een zware kruisbandblessure, lijkt voor de spits van Olympique Lyon het EK wel onhaalbaar.

De blessure van Malen in De Kuip kwam voort uit een verkeerde landing van Malen. Hij kwam niet goed neer nadat hij een tackle van Leroy Fer moest ontwijken. De jonge spits werd gelijk daarna vervangen en ging hinkend naar de kleedkamers. Eerder dit seizoen stond hij buitenspel met een enkelblessure, die hem enkele weken aan de kant hield.

"Hij wordt maandag verder onderzocht. Het zag er niet goed uit", zei Van Bommel zondag over de kwetsuur. "Ik maak me er wel zorgen over." De oefenmeester hoeft zich er sportief gezien niet al te druk meer over te maken, aangezien hij maandagochtend werd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360702/zorgen-om-knie-van-malen-spits-mogelijk-ook-zwaar-geblesseerd/,_blank,ontslagen als hoofdcoach in Eindhoven].

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen