Ajax loot met Getafe zwaar, AZ klaagt met LASK Linz niet

16 december 2019, 13:31   Bijgewerkt: 16 december 2019, 14:48

Ajax heeft met Getafe een zware loting gekregen in de zestiende finales van de Europa League. AZ deed het met LASK Linz  - dat PSV uitschakelde - wel iets beter, aangezien Internazionale en Benfica op dat moment ook nog in de koker zaten. Ook Peter Bosz (Bayer Leverkusen) heeft met FC Porto geen makkelijke tegenstander, terwijl Luuk de Jong (Sevilla), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) en Justin Kluivert (AS Roma) wel gunstig hebben geloot. 

Met AZ als vermelding van meest scorende ploeg uit de Europa League tot dusver ging de loting van start. Een video van alle teams nog actief in de Europa League, waaronder dus AZ, Ajax, Feyenoord-opponenten FC Porto en Rangers en PSV-tegenstanders Sporting Portugal en LASK Linz, werd vervolgens getoond. Net als bij de Champions League-loting was het tafereel in handen van Giorgio Marchetti. Ook voormalig Sevilla-aanvaller Frédéric Kanouté werd op het podium geroepen om te helpen bij de loting.

Clubs uit hetzelfde land konden niet tegen elkaar loten, ploegen die elkaar in de groepsfase troffen konden ook niet opnieuw aan elkaar worden gekoppeld. Met die wetenschap kwam Wolverhampton Wanderers als eerste uit de koker, zij werden gekoppeld aan Espanyol. Vervolgens was het Sporting Portugal – dat PSV uitschakelde in de groepsfase – dat tegenover Istanbul BB kwam.

Daarna kwam Ajax al uit de koker, tegen het ongeplaatste Getafe. Een zeer zware loting, gezien het feit dat die ploeg momenteel vierde staat in Spanje en dat is dus hoger dan Valencia - dat de Amsterdammers de weg naar het miljardenbal ontzegde. Bovendien won Getafe de laatste vijf officiële duels. Direct daarna hoorde Peter Bosz dat hij met Bayer Leverkusen tegenover FC Porto staat en zal daar ook niet direct heel blij mee zijn.

Toen de loting ongeveer halverwege was, kwam AZ uit de koker. Met Internazionale, Salzburg en Benfica was een hele zware loting mogelijk, maar die bleef met Linz toch wel enigszins uit – al is het ook zeker geen makkelijke loting, zo weet PSV inmiddels. In de laatste lotingen kwamen met Eintracht Frankfurt – RB Salzburg, Club Brugge – Manchester United en Benfica - Shakhtar Donetsk nog een aantal aardige affiches naar buiten.

Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) trof met Malmö een laagvlieger, terwijl Justin Kluivert (AS Roma) met AA Gent ook niet zal klagen. De laatste balletjes waren voor Sporting Braga en Feyenoord-opponent Rangers, waarna de loting na goed een half uur volledig was voltooid.

Volledige loting:

Wolverhampton Wanderers – Espanyol

Sporting Portugal – Istanbul BB

Getafe – Ajax

Bayer Leverkusen – FC Porto

FC Kopenhagen - Celtic

APOEL –  FC Basel

CFR Cluj - Sevilla

Olympiakos – Arsenal

AZ – LASK

Club Brugge – Manchester United

Ludogorets – Internazionale

Eintracht Frankfurt – RB Salzburg

Benfica - Shakhtar Donetsk

VfL Wolfburg - Malmö FF

AS Roma - AA Gent

Rangers - Sporting Braga

De duels worden gespeeld op 20 en 27 februari, met uitzondering van Sporting Braga. Zij spelen in verband met FC Porto de return een dag eerder en dus op woensdagavond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen