Champions League-loting: Nederlanders loten gunstig

16 december 2019, 12:23   Bijgewerkt: 16 december 2019, 13:32

De Champions League-loting heeft met Real MadridManchester City maandag een absolute kraker gekregen. Ook ChelseaBayern München is een prachtig affiche. De Nederlanders hebben relatief makkelijk geloot: Frenkie de Jong (FC Barcelona) treft Napoli, Marten de Roon en Hans Hateboer (Atalanta) staan tegenover het Valencia van Jasper Cillessen en Matthijs de Ligt (Juventus) heeft Olympique Lyon geloot. 

Nadat Pedro Pinto de loting had afgetrapt en er van alle nog deelnemende clubs hoogtepunten waren laten zien werd de 'meesterloter' op het podium geroepen. Giorgio Marchetti ging eerst in op de prestaties van Atalanta Bergamo en RB Leizpig – die voor het eerst in de knock-outfase van het miljardenbal zitten – en loofde Bayern München dat alle wedstrijden in de groepsfase had gewonnen.

Vervolgens kwam met Real Madrid – Manchester City een absolute kraker uit de koker, gevolgd door de relatief makkelijke loting voor Atalanta Bergamo. Nederlanders Marten de Roon en Hans Hateboer troffen Valencia (wat ook Ajax kad kunnen zijn), terwijl Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum vervolgens gekoppeld werden aan Atlético Madrid. De geblesseerde Memphis Depay zou tegenover De Ligt hebben gestaan, mits hij fit was geweest, terwijl De Jong met FC Barcelona 'ontsnapte' aan Tottenham Hotspur en met Napoli best tevreden zal zijn.

Achtste finales:

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain

Real Madrid – Manchester City

Atalanta Bergamo – Valencia

Atlético Madrid – Liverpool

Chelsea – Bayern München

Olympique Lyon – Juventus

Tottenham Hotspur  – RB Leipzig

Napoli – FC Barcelona

De speeldata zijn 18/19 en 25/26 februari (de heenduels) en de return zijn op 10/11 en 17/18 maart 2020.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen