Van de Kerkhof tipt clubleiding van PSV: "Neem Louis van Gaal"

16 december 2019, 10:26   Bijgewerkt: 16 december 2019, 10:37

Na het ontslag van Mark van Bommel als trainer van PSV wordt er volop gespeculeerd over een opvolger van de 42-jarige trainer. De club maakte in een officieel statement duidelijk dat zij vandaag nog een (voorlopige) opvolger bekend maken. Clubicoon Willy van der Kerkhof zag het ontslag van Van Bommel wel aankomen en heeft een wel heel opmerkelijke naam in gedachten om de openstaande vacature invulling te geven.

Na de nederlaag in Rotterdam maakte PSV bekend dat de samenwerking tussen de club en Van Bommel per direct stop wordt gezet. Naar aanleiding van de slechte resultaten zag de club geen andere mogelijkheid meer. Voor Van de Kerkhof een logische beslissing. "Dit komt niet onverwacht", zei hij in gesprek met Omroep Brabant. "De ploeg heeft Mark volgens mij behoorlijk in de steek gelaten. Ik had nog wel een weekje willen wachten, om de situatie aan te kijken."

Dat PSV met Van Bommel een echte clubman de laan uit stuurt is volgens Van de Kerkhof niet te voorkomen. "Dat soort sentimenten tellen niet meer mee in het hedendaagse voetbal. Het is een zakelijke organisatie die je goed moet leiden. Als het bestuur vindt dat het op een andere manier moet en niet meer kan met de huidige trainer, moet je een keus maken. Triest voor Mark van Bommel."

Lees ook: De statistieken van Mark van Bommel als trainer van PSV

Over de invulling van de positie is nog geen duidelijkheid, al maakte PSV wel direct bekend dat zij nog dezelfde dag een opvolger wilden aanstellen. Van de Kerkhof heeft een tip voor de clubleiding. "Louis van Gaal", sprak hij stellig. De kans dat hij het wordt lijkt echter klein, aangezien hij momenteel met zijn vrouw van zijn pensioen geniet.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen