PSV zet trainer Van Bommel op straat na aanhoudende crisis

PSV zet trainer Van Bommel op straat na aanhoudende crisis

16 december 2019 – Mark van Bommel is ontslagen bij PSV. De serie slechte resultaten betekenen het einde van hem als trainer van de Eindhovenaren. Na de 3-1 nederlaag bij Feyenoord heeft de clubleiding geen vertrouwen meer in Van Bommel. "Het verval is te groot en PSV-onwaardig", aldus directeur Toon Gerbrands. PSV presenteert vandaag de tijdelijke opvolger. Waarschijnlijk is Ernest Faber tot aan de winterstop interim-trainer. 

"De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces er omheen is ook bepalend", licht Gerbrands verder toe op de website van PSV. "We monitoren dat intensief. PSV is een club waar we elkaar proberen te helpen en ondersteunen. Dat is ook in de voorbije maanden zo geweest. Het clubbelang heeft altijd voorop gestaan. De evaluatie heeft uiteindelijk in deze pijnlijke beslissing geresulteerd. We hebben er met z'n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt."

Sinds de nederlaag bij FC Utrecht (3-0) stortte PSV als een kaartenhuis in elkaar. De vice-landskampioen verloor daarna van AZ (0-4), Willem II (2-1) en Feyenoord (3-1). Daarnaast waren er de teleurstellend remises tegen Sparta (2-2) en FC Emmen (1-1). Tot overmaat van ramp werd PSV ook nog uitgeschakeld in de Europa League, waaraan het aanvankelijk nog goed begon. Desondanks hield Van Bommel lang het vertrouwen. Zelf wilde hij nooit van geen wijken weten, ook niet na de zeperd in De Kuip.

Maar na achttien maanden is Van Bommels eerste klus als hoofdtrainer voorbij. De opvolger van Phillip Cocu kende nog een redelijk goed eerste seizoen. Tot de laatste speelronde streed PSV met Ajax om de landstitel. Anderzijds verspeelden de Eindhovenaren wel een voorsprong ten opzichte van de Amsterdammers. Ook in de Champions League en de KNVB Beker werd PSV vorig seizoen vroegtijdig uitgeschakeld. Onder Van Bommel verloor PSV ook twee keer de strijd om de Johan Cruijff Schaal. 

gerelateerd