Erwin Koeman weg bij Oman, weg naar KNVB ligt open

Erwin Koeman weg bij Oman, weg naar KNVB ligt open

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 december 2019 – Erwin Koeman is niet langer de bondscoach van Oman. De Nederlandse bondscoach was bezig aan een prima tijd bij het Aziatische land, maar is desondanks maandag vertrokken. In het korte persbericht wordt niets gezegd over de reden van diens vertrek en ook niet of het een ontslag betreft. Mogelijk heeft het vertrek van Kees van Wonderen bij de KNVB er mee te maken.

Het vertrek van Koeman is zeer opvallend, aangezien hij van de twaalf duels onder zijn leiding er negen won, twee gelijk speelde en slechts één verloor. Bovendien had hij nog altijd uitzicht op deelname aan het WK 2022 en was hij actief op de Golf Cup afgelopen maand. Zijn vertrek vindt plaats in midden van allerlei reeksen, waardoor het ook zomaar kan zijn dat de broer van bondscoach Ronald een andere functie gaat bekleden.

Lees ookKoeman raakt assistent kwijt: Van Wonderen legt taken neer

Bijvoorbeeld die van assistent-bondscoach bij de KNVB en het Nederlands elftal. Eerder was Erwin bij Southampton en Everton al de rechterhand van zijn broer Ronald, die na het vertrek van Van Wonderen een nieuwe assistent moet zoeken. Omdat het gissen is naar de reden van Koemans exit in Oman, is die mogelijkheid zeker niet uit te sluiten. Volgens de media in Oman zou het overigens wél gaan om een ontslag. 

Reacties

gerelateerd