Gisteren gemist: AZ wint en EK in gevaar voor Depay en Malen

16 december 2019, 00:30   Bijgewerkt: 15 december 2019, 23:48

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 15 december.

Kruisbandblessure brengt EK voor Memphis serieus in gevaar, ook zorgen om Malen

De vrees is werkelijk geworde: Memphis Depay heeft een kruisbandblessure opgelopen. Dat bevestigt Olympique Lyon via de officiële kanalen. Het gaat om zijn linkerknie. Daarmee komt het EK serieus op de tocht te staan. Lyon laat weten dat de hersteldtijd minimaal zes maanden bedraagt. Memphis zal onder het mes moeten. Een datum voor de operatie wordt komende week bepaald. Daarnaast wordt er [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360702/zorgen-om-knie-van-malen-spits-mogelijk-ook-zwaar-geblesseerd/,_blank,gevreesd voor] Donyell Malen, die uitviel tegen Feyenoord. Hij ondergaat maandag een MRI-scan.

Boadu kopt AZ in tegenvallende topper in punten naast Ajax

Dankzij een goal van Myron Boadu in de absolute slotfase heeft AZ zondagmiddag titelconcurrent Ajax verslagen. De spits van AZ zat eigenlijk de hele wedstrijd in de achterzak van Perr Schuurs, maar strafte één onoplettend momentje van de verdediger bij een corner direct af door met het hoofd te scoren. Zo was het dubbel feest bij AZ, dat ook de terugkeer in het nieuwe stadion vierde. Dat de topper verder nauwelijks het aanzien waard was, zal dan ook niemand boeien. Belangrijker is dat de titelstrijd weer helemaal open is: 1-0.

KNVB staat niet achter beslissingen Nijhuis en Kooij

De KNVB spreekt van onjuiste beslissingen door Bas Nijhuis (Feyenoord - PSV) en Joey Kooij (ADO Den Haag - FC Groningen). Nijhuis gaf Feyenoord een penalty voor hands door Nick Viergever, Kooij stuurde Deyovaisio Zeefuik van FC Groningen van het veld voor het uitdelen van een elleboog.

City wint eenvoudig, Real Madrid en Inter spelen gelijk

Aan de hand van Kevin De Bruyne heeft Manchester City zondag heel simpel gewonnen van Arsenal. Al na een kwartier stond het 0-2 in het Emirates Stadium en de topploeg won uiteindelijk simpel met 0-3. Real Madrid en Internazionale speelden beide met 1-1 gelijk. Madrid kwam in de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360705/real-madrid-in-laatste-seconde-naast-valencia-en-barca/,_blank,laatste seconde] langszij tegen Valencia door een treffer van Karim Benzema, terwijl Interop bezoek bij Fiorentina [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360704/internazionale-verspeelt-koppositie-op-bezoek-bij-fiorentina/,_blank,de koppositie] in de laatste minuut juist verspeelde. 

Blind is niet fit en komt in 2019 niet meer in actie voor Ajax

Voor Daley Blind zit het voetbaljaar 2019 er al op. De verdediger van Ajax baarde tegen Valencia opzien door in de tweede helft even op het gras te gaan zitten en dat probleem is nog niet verholpen. Volgens de club wordt er onderzoek gedaan naar zijn situatie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen