KNVB staat niet achter beslissingen Nijhuis en Kooij

15 december 2019, 23:11

De KNVB spreekt van onjuiste beslissingen door Bas Nijhuis (Feyenoord - PSV) en Joey Kooij (ADO Den Haag - FC Groningen). Nijhuis gaf Feyenoord een penalty voor hands door Nick Viergever, Kooij stuurde Deyovaisio Zeefuik van FC Groningen van het veld voor het uitdelen van een elleboog.

"Ik vind de afstand te dichtbij, ik had niet gefloten", zegt Reinold Wiedemeijer van de KNVB tegen FOX Sports over de handsbal van Viergever. Volgens Wiedemeijer was er te weinig bewijs voor videoscheidsrechter Dennis Higler om Nijhuis te corrigeren. "De VAR zoekt naar beelden om bewijs te krijgen. Blijkbaar is dat niet gelukt, ondanks  twaalf cameraposities. Hands blijft ontzettend subjectief. Inmiddels is dit het lastigste onderdeel uit het voetbal."

Bij ADO Den Haag tegen Groningen greep de VAR wel in. Richard Martens haalde Joey Kooij naar de kant voor een elleboog van Zeefuik aan Aaron Meijers. Vervolgens werd Zeefuik van het veld gestuurd. "Wij vinden dit geen rode kaart. Liever hadden we geen VAR-ingreep gehad", aldus Wiedemeijer. Volgens hem trok Kooij niet de juiste conclusie bij het zien van de beelden. "Hij had kunnen zien dat dit een gele kaart was. Armen boven de schouders met deze intentie en snelheid vinden wij geel. Dat was dus wel zijn tweede gele kaart geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen