Real Madrid in laatste seconde naast Valencia én Barça

Real Madrid in laatste seconde naast Valencia én Barça

15 december 2019 – Real Madrid heeft op bezoek bij Valencia in de laatste seconde van de wedstrijd een punt gepakt. Carlos Soler zette tien minuten voor tijd de thuisploeg op voorsprong en was lang op weg om de matchwinner te worden, maar bij de allerlaatste corner van de wedstrijd schoot Karim Benzema – na een kopbal van doelman Thibaut Courtois – de bal keihard tegen de touwen: 1-1. Real Madrid begon de wedstrijd alleraardigst. Het zette Valencia in de openingsfase onder druk en zorgde dat de thuisploeg maar amper van de eigen helft afkwam. Karim Benzema en Toni Kroos zorgden voor het grootste gevaar, maar in beide gevallen lag Jaume Domenech – de vervanger van Jasper Cillessen – in de weg. Valencia kwam pas na een half uur spelen beter in de wedstrijd. Via Ferran Torres kreeg het dan ook direct twee levensgrote kansen. Eerst schoot hij recht in de handen van Thibaut Courtois, waarna hij minuten later de bal van dichtbij over kopte.

In de tweede helft kwam Valencia beter uit de startblokken dan in de eerste helft. Na één minuut spelen was het weer Torres die voor de voorsprong had moeten zorgen, maar weer had hij het vizier niet op scherp. In de fase hierna hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht en waren er maar weinig kansen.

Tot tien minuten voor tijd. Carlos Soler stond aan het einde van een goede aanval van de thuisploeg en van binnen de zestien een teruggetrokken voorzet eenvoudig raak schieten: 1-0. Real Madrid ging in de slotfase nog op zoek naar een gelijkmaker om de tweede nederlaag van het seizoen te voorkomen en ging in de laatste seconde met alles en iedereen naar voren. Uit een corner kopte Courtois de bal richting goal en schoot Benzema de bal uiteindelijk binnen. Een miraculeuze ontsnapping voor de ploeg van Zinedine Zidane.

Door het gelijke spel van de Koninklijke staan Barça en Real Madrid precies gelijk in aantal punten aan de top van de Primera Division. Aankomende woensdag staan de twee eeuwige rivalen tegenover elkaar in Barcelona. De wedstrijd stond al veel eerder gepland, maar werd door de onrustige situatie in Catalonië verplaatst naar 18 december.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 20 januari 2021

  2. dinsdag 19 januari 2021