Viergever oneens met gegeven penalty: "De VAR moet dit zien"

15 december 2019, 20:31   Bijgewerkt: 15 december 2019, 20:38

Nick Viergever vindt de penalty die hij tegen Feyenoord veroorzaakte onbegrijpelijk. De PSV-verdediger is het oneens met het besluit van scheidsrechter Bas Nijhuis. "Dit had teruggedraaid moeten worden, daar is de VAR voor. Bij 3-0 is de wedstrijd gespeeld."

Nijhuis legde de bal op de stip vanwege een handsbal van Viergever. "Ik wist honderd procent zeker dat ik mijn arm strak tegen het lichaam hield. Ik voelde wel dat de bal op de arm kwam. Maar dan moet je met je handen op de rug verdedigen", zegt Viergever tegen FOX Sports. "Volgens mij is gezegd dat dit niet de bedoeling is en dat je een natuurlijke houding moet hebben. Wat moet je doen als je de arm zo strak tegen het lichaam hebt en de bal er tegenaan komt? De VAR moet dit zien. Maar er was wat met de camerapositie of zoiets."

Lees ook: Nijhuis tegen Viergever: "Scoor er eerst eens twee"

De nederlaag die PSV leed in Rotterdam vindt Viergever onnodig. "We begonnen hartstikke goed aan de wedstrijd. Wat we wilden, voerden we goed uit. We zaten er bovenop en creëerden kansen. Het eerste moment dat Feyenoord voor het doel kwam, was meteen een goal. Maar we lieten de kop niet hangen. We kregen vier, vijf goede schietkansen. Dan moet je jezelf belonen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen