Slot euforisch: "Extra lekker dat je nu ook van Ajax wint"

Slot euforisch: "Extra lekker dat je nu ook van Ajax wint"

15 december 2019 – AZ won zondagmiddag met 1-0 van Ajax en staat nu samen met de Amsterdammers aan kop in de Eredivisie. De topwedstrijd was niet van een geweldig niveau, zo vond ook AZ-trainer Arne Slot, maar desondanks vond hij de overwinning van zijn ploeg bewonderingswaardig. "Wij speelden donderdag nog in Manchester, maar speelden in het laatste kwartier misschien wel op ons best", zei hij.AZ verloor midweeks nog met 4-0 van Manchester United. Het was een pijnlijke nederlaag, maar wel eentje waar de ploeg van Slot zijn uit trok. "United maakte goals uit momenten die niet eens een kans waren. Daarom zei ik vandaag vooraf: geef Huntelaar, Ziyech en Tadic nou geen ruimte. Donderdag vielen de goals ook uit het niets. Die spelers creëren doelpunten uit het niets", sprak hij in gesprek met FOX Sports.

De trainer van AZ was verbaasd over de fitheid van zijn ploeg, aangezien de meeste van hen drie dagen geleden nog speelden tegen Manchester United. "Het laatste kwartier hadden wij nog de kracht om aan te vallen. Het ging gelijk op en er waren eigenlijk maar weinig kansen." Mede door het ontbreken van een deel van het dak was het erg winderig op het veld. "Dat was toch lastig spelen. Vooral ook bij de corners, ik zag dat Onana al een paar keer moeite had om de bal in te schatten. Dat zag je ook bij de goal", zei hij.

Door de overwinning staat AZ ineens naast Ajax, waar iedereen toch had verwacht dat de Amsterdammers fluitend kampioen zouden worden is het nu ineens een spannende strijd. "Wij staan er heel goed voor, daar lopen we niet voor weg. Het is nu ook extra lekker dat je van je directe concurrent weet te winnen. Maar je ziet ook bij Ajax dat het ineens om kan slaan", besluit hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021