Lyon bevestigt: kruisbandblessure Memphis, EK serieus in gevaar

Lyon bevestigt: kruisbandblessure Memphis, EK serieus in gevaar

15 december 2019 – De vrees is werkelijk geworden: Memphis Depay heeft een kruisbandblessure opgelopen. Dat bevestigt Olympique Lyon via de officiële kanalen. Het gaat om zijn linkerknie. Daarmee komt het EK serieus op de tocht te staan. Lyon laat weten dat de hersteldtijd minimaal zes maanden bedraagt. Memphis zal onder het mes moeten. Een datum voor de operatie wordt komende week bepaald.Memphis viel uit in de verloren competitiewedstrijd tegen Stade Rennes (0-1). Direct werd al voor het ergste gevreesd. "We denken dat zijn blessure ernstig is", zei directeur Juninho na de wedstrijd tegen OL TV. "We verwachten dat hij dit seizoen niet meer in actie kan komen." Memphis was juist bezig aan een goed seizoen en werd onder de nieuwe trainer Rudi Garcia bovendien aanvoerder. De 25-jarige aanvaller scoorde al negen keer en was ook in de Champions League al vijf keer trefzeker. Midweeks maakte hij nog een treffer tegen RB Leipzig (2-2), waarmee hij zijn ploeg naar de achtste finales van het miljardenbal schoot.

Daarnaast oogstte hij lof door in te grijpen toen fans een beledigend spandoek over verdediger Marcelo ophingen na de wedstrijd. Memphis greep in en kreeg daardoor lyrische reacties. De supportersvereniging van Lyon schreef hem een brief met daarin onder meer de passage: 'jij bent onze leider'.

Malen
Niet alleen bestaan er bij het Nederlands elftal zorgen om Memphis. Ook Donyell Malen raakte zondag geblesseerd. Ook voor de PSV'er wordt gevreesd. Hij ondergaat maandag een MRI-scan.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 17 januari 2020