Advocaat reëel na winst: "PSV dicteerde, maar wij scoorden"

15 december 2019, 18:15

Dick Advocaat is zeer blij met de 3-1 overwinning op PSV, maar kijkt ook verder dan de uitslag alleen. De oefenmeester van Feyenoord weet dat de thuisploeg op de juiste momenten scoorde en dat het niet tegenzat.

"Het moet beter, dat weten we", reageert de coach op de clubwebsite. "Maar in de laatste wedstrijden was het spel juist goed en beloonden we onszelf niet. Nu dicteerde PSV het spel en scoorden wij twee keer." Advocaat neemt Steven Berghuis, de een hattrick maakte, als voorbeeld. "Steven zat tot de 1-0 niet lekker in de wedstrijd. Het publiek begon te mopperen op hem, maar ik ook. Zo'n moment – voor je tegenstander kruipen en de bal binnenkoppen – is dan bepalend", zegt hij op de clubwebsite.

Door de overwinning staat Feyenoord vijfde met drie punten minder dan PSV. "Het doel blijft Europees voetbal halen. Hoe maakt niet uit." De coach bereidt Feyenoord nu voor op het bekerduel van donderdag met SC Cambuur. "Die ploeg staat niet voor niets bovenaan in de Eerste Divisie. Maar het is voor iedereen de kortste weg naar Europa, dat weet iedereen. Daarom is donderdag erg belangrijk voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen