Juventus wint met De Ligt als invaller, verlies Atalanta

Juventus wint met De Ligt als invaller, verlies Atalanta

15 december 2019 – Met Matthijs de Ligt als invaller heeft Juventus zondag met 3-1 gewonnen van het matige Udinese. Cristiano Ronaldo was met twee doelpunten de grote man bij de koploper van de Serie A. Ondertussen verloor Atalanta Bergamo met 2-1 bij Bologna.Juventus - Udinese 3-1
Laagvlieger Udinese had zondag weinig te melden in de uitwedstrijd tegen Juventus, waar Matthijs de Ligt op de bank begon omdat Merih Demiral de voorkeur kreeg. Bij Juventus had Cristiano Ronaldo het prima op zijn heupen. De Portugees scoorde twee keer in de eerste helft en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op negen Serie A-goals. In de tweede helft raakte hij ook nog de paal. Ook Leonardo Bonucci was trefzeker, hij scoorde op slag van rust de 3-0 en besliste daarmee de wedstrijd. De aanvoerder ging er in de tweede helft overigens geblesseerd af, waardoor De Ligt als invaller nog even mocht meedoen. Bij de bezoekers hadden Bram Nuytinck en Hidde ter Avest een basisplaats. Hij zag dat Ignacio Pussetto in de slotfase nog de eretreffer aantekende. Door de zege komt Juventus weer aan kop, met een punt meer dan Internazionale. Die ploeg speelt zondagavond tegen Fiorentina.

Bologna - Atalanta Bergamo 2-1
Atalanta Bergamo haalde midweeks de achtste finales van de Champions League, maar heeft het succes niet kunnen doortrekken naar de Serie A. Daar werd er in een heetgebakerde wedstrijd namelijk met 2-1 verloren van Bologna. Rodrigo Palacios en Andrea Poli scoorden voor de thuisploeg. Ruslan Malinovskiy maakte na rust nog wel de 2-1, maar verder kwam Atalanta niet. Bij de bezoekers stonden Marten de Roon en Robin Gosens in de basis. Atalanta staat nu enigszins teleurstellend zesde in de Serie A.

AC Milan - Sassuolo 0-0
AC Milan heeft zondag wederom teleurgesteld in de competitie. De hummer tien van het klassement kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Sassuolo. Namens de thuisploeg raakte Rafael Leao de lat en werd een doelpunt van Theo Hernandez afgekeurd in de eerste helft.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021

  2. zaterdag 16 januari 2021