Toekomst Van Ginkel bij Chelsea ongewis: "Afwachten"

Toekomst Van Ginkel bij Chelsea ongewis: "Afwachten"

15 december 2019 – Marco van Ginkel weet niet of hij ooit nog in het shirt van Chelsea te zien zal zijn. De 27-jarige middenvelder herstelt momenteel van een slepende blessure aan zijn knie en zal pas later duidelijkheid krijgen over zijn toekomst bij de Engelse topclub.Van Ginkel speelde zijn laatste wedstrijd in het shirt van PSV, dat hem twee periodes huurde van de Londenaren. In de zomer van 2018 werd hij geopereerd aan zijn knie. Zijn kruisband werd gereconstrueerd. Toen de herstelperiode net was begonnen, ging het flink mis toen Van Ginkel een infectie kreeg. Hij onderging daarna nog diverse operaties.

Infectie
"Zulke infecties kunnen je hele carrière beëindigen. Maar zelf had ik dat niet in mijn hoofd. Door de spoeling ben ik er uiteindelijk goed vanaf gekomen", zegt Van Ginkel in gesprek met de NOS. "Maar toen moest ik een maand of vier, vijf wachten voor ik weer iets kon doen. Die maanden duren lang. Ik heb wel een donkere periode gehad."

Zijn revalidatie volgde hij bij Chelsea en afgelopen zomer moest hij wederom onder het mes. Eind vorige maand maakte hij pas weer zijn eerste minunten op het trainingsveld. Desondanks verlengde Chelsea wel meerdere keren zijn contract. Ook nu heeft de club volgens Van Ginkel een optie om hem twee jaar langer te binden. Of dat ook gaat gebeuren, weet hij nog niet. "Dat moet je aan Lampard vragen. We wachten het eerst even af. Bij mij is de focus nu om eerst fit te worden. En dan zien we wel verder."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021

  2. zaterdag 16 januari 2021