Spoorboekje: loting voor CL en EL, Malen ondergaat MRI-scan

16 december 2019, 07:00   Bijgewerkt: 15 december 2019, 23:43

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 16 december.

Nieuws

Duidelijkheid over Malen

Donyell Malen ondergaat een MRI-scan om meer duidelijkheid te krijgen over zijn blessure. De PSV'er viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Feyenoord. Mark van Bommel houdt zijn hart vast, maar ook Ronald Koeman. De bondscoach kreeg gisteren het dramatische nieuws over Memphis Depay te horen. Memphis heeft een kruisbandblessure en hem wacht voor het EK een race tegen de klok.

Ajax en AZ in de koker bij loting Europa League

In het Zwitserse Lyon wordt vanmiddag geloot voor de achtste finales van de Champions League en de Europa League. Om 13:00 uur gaan Ajax en AZ in de koker en zal duidelijk worden wie zij zullen treffen in hun jacht op het winnen van de Europa League. Ajax heeft een geplaatste status bij de loting, AZ niet. De wedstrijden zullen worden gespeeld op donderdag 20 en 27 februari. Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax en AZ.

Van Praag stopt als voorzitter KNVB, opvolger treedt aan

De KNVB heeft vanaf vandaag een nieuwe bondsvoorzitter. Michael van Praag treedt af, omdat zijn maximale zittingstermijn er nu op zit. Hij was voorzitter sinds augustus 2008. Zijn opvolger is Just Spee, zo werd een paar maanden geleden al bekend. Hij zal vandaag tijdens de najaarsvergadering van de voetbalbond zijn eerste werkdag hebben. 

João Félix krijgt Golden Boy Award uitgereikt 

Het Portugese supertalent João Félix krijgt vandaag in Turijn de Golden Boy Award uitgereikt voor grootste voetbaltalent onder de 21 jaar. De prijs wordt uitgereikt door de Italiaanse sportkrant Tuttosport. De aanvaller van Atlético Madrid is de opvolger van Matthijs de Ligt, die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen. Félix troefde dit jaar Jadon Sancho van Borussia Dortmund en Kai Havertz van Bayer Leverkusen af. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Specials

AZ-boys are back in Alkmaar en gooien de titelstrijd volledig open

AZ keerde zondagmiddag terug in het AFAS Stadion met de thuiswedstrijd tegen Ajax. En hoe! Door de late treffer van Myron Boadu kreeg de comeback in Alkmaar de glans die het verdiende, waardoor de ploeg van Arne Slot niet alleen weer terug in het stadion is, maar ook de titelrace in de Eredivisie weer volledig open heeft gegooid. "Wij zijn een titelkandidaat", vond Dani de Wit.

ErediVisie 

De voorlaatste speelronde van 2019 zorgde voor veel stof tot napraten. Alle belangrijken zaken passeren vandaag de revue in onze rubriek ErediVisie.

Wedstrijden

Crystal Palace - Brighton and Hove Albion (20.45 uur)

Patrick van Aanholt versus Davy Pröpper in de Premier League vandaag. Beide ploegen zijn bezig aan een redelijk seizoen. Crystal Palace begon sterk en stond even in de topdrie, maar is de laatste tijd wat weggezakt. De tiende plaats is echter nog altijd prima voor de Londenaren. Het pakte bovendien zeven punten uit de laatste drie duels en treft vanavond Brighton, dat vier punten pakte uit de laatste wedstrijd.

Cagliari - Lazio Roma (20.45 uur)

Cagliari draait dit seizoen uitstekend in de Italiaanse competitie en staat op de vijfde plaats. De wedstrijd tegen Lazio belooft vanavond dan ook een aantrekkelijk schouwspel te worden, aangezien dat team derde staat. Bij winst op Cagliari neemt het bovendien vier punten afstand van AS Roma, dat vierde staat. Aan de vorm van Lazio zal het niet liggen, aangezien de laatste zeven wedstrijden allemaal werden gewonnen. Ook vorige week tegen Juventus (3-1).

Voetbal op tv

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Crystal Palace - Brighton, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen