'Voormalig NEC-smaakmaker Limbombe teruggestuurd door Luik'

'Voormalig NEC-smaakmaker Limbombe teruggestuurd door Luik'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 december 2019 – Standard Luik heeft het snel gezien in Anthony Limbombe. De Belgische aanvaller, die furore maakte in zijn tijd bij NEC, wordt door Standard gehuurd voor het Franse Nantes, maar zal in de winter alweer teruggestuurd worden. Het verblijf van Limbombe in Luik liep uit op een mislukking.

Deze zomer werd Limbombe door Standard voor een jaar gehuurd, waarbij de club een optie tot koop van zeven miljoen euro afsprak. Luik gaat dat bedrag zeker niet betalen, aangezien Limbombe in de winter op de terugvlucht naar Frankrijk wordt gezet. Dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad. De 25-jarige buitenspeler kampte in deze eerste seizoenshelft met een blessure aan zijn knie en speelde pas zes duels. De revalidatie van die kwetsuur zal hij doorzetten in Frankrijk.

Nantes, waar Limbombe sinds de zomer van vorig jaar onder contract staat, vroeg om de terugkeer van de aanvaller. Standard ging daar volgens de krant mee akkoord, zodat ze zijn salaris van de loonlijst kunnen schrappen. Waarschijnlijk keert hij nog voor het einde van het jaar terug naar Frankrijk.

Kampioen
Limbombe is in ons land vooral bekend van zijn tijd bij NEC tussen 2014 en 2016, waarmee hij in 2015 kampioen van de Eerste Divisie werd. Hij speelde ruim zestig wedstrijden voor de Nijmegenaren en kreeg in de zomer van 2016 een droomtransfer naar Club Brugge, dat zo'n 2,5 miljoen euro voor hem neerlegde. Hier werd hij ook kampioen, voordat hij naar Nantes vertrok.

gerelateerd